Persberichten - 22/01/2003

Keytrade Bank geeft on line toegang tot de Beurs van Milaan (Italian Exchange)

Het doel van Keytrade Bank is om steeds een zo breed mogelijke waaier van investeringsproducten en financiële diensten aan haar klanten aan te bieden, vandaar de toevoeging van de Beurs van Milaan. De segmenten van de markt van de Italiaanse Beurs, toegankelijk via het transactie platform van Keytrade Bank, zijn :

MTA (Borsa): Belangrijkste markt van de Italiaanse Beurs, verdeeld in verschillende groepen :

- Blue Chips : de bedrijven waarvan de kapitalisatie groter is dan 800 mio EUR.

- STAR : de bedrijven waarvan de kapitalisatie kleiner is dan 800 mio EUR.

- MTF : bevat de trackers, Beveks, onroerende certificaten, enz.
Nuevo Mercato (NM) : Deze markt is bestemd voor de kleine bedrijven in groei.

Mercato Ristretto : Deze markt bevat de titels van bedrijven waarvan de grootte geen notering toelaat op MTA.

MCW : Specifieke markt voor de notering van warrants.

De Beurs van Milaan is vrij belangrijk in Europa. Er bevinden zi ch zelfs acht Italiaanse bedrijven in de Eurostoxx 50 index, waar ze samen meer dan 10% van de waarde vertegenwoordigen. Met de toevoeging van de Beurs van Milaan biedt Keytrade Bank on line toegang tot 10 wereldwijde beurzen : de Amerikaanse markten (NYSE, NASDAQ en AMEX), Euronext (Parijs, Brussel en Amsterdam), Nasdaq Europe, Frankfurt, Milaan en OTC -BB. Ook voor deze beurs hanteert Keytrade Bank haar kenmerkende transparante prijsstructuur, nl. een vaste prijs per transactie van 24,95.

Ter herinnering : Keytrade Bank is in juni 2002 ontstaan uit de fusie van RealBank, (de vroegere Bank voor Koophandel van Brussel) en VMS-Keytrade, de Belgische leider in on line trading sinds 1998. Keytrade Bank is een bank van Belgisch recht met een eigen vermogen van 15 miljoen. Keytrade Bank staat genoteerd op de Beurs van Brussel sinds december 1999 (symbool : KEYT) en is lid van Euronext. Keytrade Bank heeft een geïntegreerd aanbod van on line beurs- en bankdiensten. Via éénzelfde platform profileert Keytrade Bank zich op de markt met zeer interessante prijzen ; beursdiensten aan een discount prijs, spaar- en verzekeringsproducten alsook bankdiensten met een lage kost.

On line beursdiensten : Keytrade Bank geeft toegang tot de Amerikaanse beurzen (NYSE, NASDAQ, AMEX, OTCBB), tot Euronext (Parijs, Burssel en Amsterdam) en tot de markten van Nasdaq Europe, Frankfurt en Milan.

On line bankdiensten : Keytrade Bank biedt een totaalpakket van bankdiensten aan; zichtrekeningen, hoogrentende spaarrekeningen, debetkaarten (Bancontact/MisterCash Maestro Proton) en kredietkaarten (Visa en American Express).

Spaar - en verzekeringsproducten : kasbonnen, kapitalisatiebonnen, branche 21 en branche 23, Keytrade Bank wil via haar site www.keytradebank.com de mogelijkheid bieden aan particuliere en institutionele beleggers om zélf hun bank- en beursverrichtingen te beheren via internet, ttz 24u/24, 7 dagen op 7. Dit concept, uniek in België, weerspiegelt zich eveneens in het aanbod 3 in 1; elke klant ontvangt drie gratis on line rekeningen : een zichtrekening, een spaarrekening en een effectenrekening. De klant heeft overal ter wereld en op elk moment toegang tot deze rekeningen.

Bron: Keytrade Bank
Provider: Euronext Brussels