Ordina Beheer NV

ORDINA NV http://www.ordina.nl

Ordina versterkt positie op CRM- en E-business gebied

Utrecht, 22 januari 2003

ORDINA VERSTERKT POSITIE OP CRM- EN E-BUSINESS GEBIED MET VOORGENOMEN ACQUISITIE VAN CLOCKWORK

Ordina NV heeft vandaag een intentieverklaring getekend met Clockwork BV voor de verwerving van een 100% belang.

Clockwork richt zich op het ontwikkelen van innovatieve concepten voor internet en implementeert strategieën voor klantencontacten en loyaliteitssystemen. Clockwork werkt onder meer voor: Achmea, Coca-Cola, Citroën, BP, Yakult, Groeneland, De Goudse Verzekeringen, Zilveren Kruis, FBTO, Voetbal International, L'Oreal, Staalbankiers en CB Direct. De omzet van Clockwork bedroeg in 2002 circa 6 miljoen Euro. Bij Clockwork zijn meer dan 60 medewerkers in vaste dienst.

Ronald Kasteel, bestuursvoorzitter van Ordina: 'Door de toetreding van Clockwork tot de Ordina Groep wordt onze positie versterkt in met name de financiële markt en op het gebied van CRM en interaction design. Clockwork heeft zich bewezen door in de huidige markt te groeien en aansprekende opdrachten te vervullen bij een mooie klantenkring. Clockwork is hiermee een goede aanwinst voor ons bedrijf.'

Bernhard van Oranje, directeur van Clockwork: 'Wij geloven dat er ruimte is voor één leidende partij op het kruispunt van internet technologie, marketing en vormgeving. Door onderdeel van de Ordina Groep te worden hebben wij direct de kritische massa om onze (toekomstige) klanten het volledige serviceportfolio op ICT gebied te kunnen bieden en ons meer te focussen op het gebied van CRM, concept en online marketing en onze leidende positie verder uit te bouwen.'

Ordina publiceert op 4 maart aanstaande, voorbeurs, haar jaarcijfers over 2002. Partijen streven ernaar de transactie voor die datum af te ronden.

Over Ordina: Ordina is een beursgenoteerde en toonaangevende dienstverlener in de markt voor Informatie en Communicatie Technologie. De organisatie, opgericht in 1973, telt thans circa 3800 medewerkers. Ordina ondersteunt haar opdrachtgevers met behulp van hoogwaardige informatie- en communicatietechnologie om strategisch voordeel te behalen, door toepassing van gedegen vakkennis van ICT in combinatie met voortdurende innovatie en een heldere kijk op bedrijfskundige vraagstukken.

Het dienstenpakket omvat onder meer management- en business-consultancy, ICT-consultancy, ERP-consultancy en -beheer, applicatieontwikkeling en -beheer en het ontwikkelen van embedded software. Het aandeel Ordina NV is genoteerd aan de Amsterdamse Effectenbeurs en is opgenomen in de Midkap-index.