VERENIGING VNO-NCW

VNO-NCW verheugd over EU akkoord concernfinanciering

Den Haag, 22 januari 2003 - VNO-NCW is verheugd over het akkoord dat de Europese Unie gisteren heeft bereikt over het behoud van de concernfinanciering tot uiterlijk 2010 voor bedrijven die nu gebruik maken van deze regeling.

De ondernemingsorganisatie vindt dat Europees Commissaris Monti de staatssteunprocedure op het punt van concernfinanciering nu direct moet staken.

Ook vindt VNO-NCW dat er zo spoedig mogelijk een Europese opvolger voor de Nederlandse regeling dient te komen. Anders zal het investeringskapitaal de EU definitief verlaten. Dit kan er toe leiden dat ook de hoofdkantoren zich uit Europa zullen terugtrekken. Hier is de EU geenszins bij gebaat. Indien er geen Europese oplossing komt, leidt dit tot een ernstige verslechtering van ons vestigingsklimaat. Zolang er geen Europese regeling is moet Nederland niet stilzitten. Het fiscale klimaat voor Nederlandse bedrijven, die hun dochter-ondernemingen moeten financieren, moet concurrerend blijven met dat in andere landen.

Nederland heeft inmiddels zijn diverse fiscale regelingen voor ondernemingen onder Europese druk flink aangescherpt. Daarom vindt VNO-NCW het, evenals de staatssecretaris van Financiën, van het grootste belang dat in de EU niet verder aan de deelnemingsvrijstelling wordt gemorreld. Verder aanscherping zou de Nederlandse economie op forse achterstand zetten.


---
Meer informatie van VNO-NCW is te vinden op: www.vno-ncw.nl

De afdeling Media & Parlement is tijdens kantooruren te bereiken op
070-3490167(anders via Roelf van der Kooij 06 512 84 588 of Wytze Russchen 06 557 61 908)

22 jan 03 14:36