ST PRINS BERNHARD CULTUURFONDS

Cultuurfonds Utrecht reikt prijzen uit aan jonge kunstenaars

Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht reikt prijzen uit aan jonge Kunstenaars

Kunstanjers 2002
Woensdag 22 januari 2003 reikt het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht voor de zesde maal de 'Kunstanjers' uit aan veelbelovende jonge kunstenaars van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. De prijzen worden toegekend voor Theater, Beeldende Kunst en Vormgeving, Muziek en Nieuwe Media. De prijswinnaars krijgen een trofee, ontworpen door Elisabeth Müller en een geldbedrag van 3500 euro waarmee zij een opdracht moeten vervullen. De Kunstanjers worden uitgereikt door de commissaris van de Koningin, de heer mr. B. Staal, voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht en de heer drs. A.G.J. Entius, voorzitter van de jury.

Datum: woensdag 22 januari 2003
Opening: 15.30 uur
Locatie: Paushuize, Kromme Nieuwegracht 49 Utrecht Entree: genodigden en pers

Procedure
De doelstelling van deze prijs is het vergemakkelijken van de overstap van beroepsopleiding naar praktijk. De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) verleent haar medewerking door een aantal jonge kunstenaars te selecteren van de Faculteiten Muziek, Beeldende Kunst & Vormgeving, Theater en Kunst, Media & Technologie. Het gaat hier om studenten die in 2002 afstudeerden aan de HKU. Er wordt niet gewerkt met een systeem van nominaties maar met meervoudige voorselecties. Een deskundige jury kiest in naam van het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht de uiteindelijke winnaars uit deze vier vakgebieden.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht
Het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht ondersteunt belangwekkende initiatieven op het terrein van (amateur)kunst, cultuur en natuurbehoud. Het idee voor de 'Kunstanjers' is ontstaan vanuit de wens van het fonds om meer te doen voor individuele kunstenaars. Na overleg met het Prins Bernhard Cultuurfonds, dat zijn eigen prijzen kent, besloot het fonds voor jonge, scheppende kunstenaars een prijs in te stellen.

De prijswinnaars (embargo tot 22 januari 2003, 16.00 uur)

Categorie Beeldende Kunst en Vormgeving - Inge van den Thillart Categorie Muziek - Clara Hazeleger
Categorie Theater - Lotte Vogel
Categorie Nieuwe Media - Roxanne Burchartz