RABOBANK NEDERLAND

PCleden sluit aan bij Nederland Sportland Digitaal van NOC-NSF

Sportverenigingen profiteren van nieuwe aanpak
PC leden sluit aan bij Nederland Sportland Digitaal van NOC-NSF

Verenigingen kunnen vanaf april gebruik maken van de nieuwste versie van het computerprogramma PC-Leden. Rabobank en automatiseerder PinkRoccade hebben daartoe een contract getekend. Het vernieuwde PC-Ledenprogramma biedt verenigingen een verbeterd en verbreed scala aan administratieve ondersteuning.
PC-Leden is vooralsnog de enige universele verenigingsapplicatie die direct via het internet kan communiceren via het platform van Nederland Sportland Digitaal. Bij de ontwikkeling van dit project van NOC-NSF zijn meer dan 30 sportbonden betrokken.

Het computerprogramma PC-Leden van Rabobank ondersteunt al meer dan tien jaar verenigingen in hun leden- en financiële administratie en hun betalingsverkeer. Het programma bespaart verenigingen veel tijd omdat zaken als ledenadministratie, contributies, betalingsverkeer, boekhouding en mailings automatisch gekoppeld worden. PinkRoccade is nu door de contractondertekening eigenaar van het programma geworden, wat de continuïteit en de verdere ontwikkeling ten goede zal komen. De nieuwste versie van PC-Leden die in april aangeboden wordt, voldoet aan de modernste eisen van technologie en gebruiksgemak. Dat maakt supersnelle gegevensuitwisseling mogelijk tussen verenigingen en hun bond. Hans d'Hollosy van PinkRoccade: 'PC-leden past zich straks binnen Nederland Sportland Digitaal dynamisch aan aan de tak van sport van de vereniging. Want een wielerclub, een hockeyclub of een rijvereniging administreren hun eigen gegevens.

Ook wijzigingen in de gegevensuitwisseling tussen vereniging en bond zijn zo razendsnel en zonder software-aanpassingen of updates door te voeren.' Het programma is te verkrijgen bij de lokale Rabobank.

NOC-NSF is blij met de nieuwe release van het pakket. Door de koppeling met het communicatieplatform van Nederland Sportland Digitaal kunnen ledenmutaties voortaan volledig geautomatiseerd worden verwerkt in de systemen van de aangesloten bonden. Ook de terugkoppeling naar het pakket PC-leden zal geautomatiseerd gaan verlopen. Adresschoning maakt onderdeel uit van het systeem waardoor eventuele typefouten in NAW-gegevens zullen worden gecorrigeerd. Hiervan profiteren zowel de verenigingen als de bonden.

Noot voor de redactie,