Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

woensdag 22 januari 2003

Verlichting controle

GOIRLE In het kader van de lopende verlichtingsactie heeft de politie in Goirle zowel op dinsdagavond als op woensdagochtend controles gehouden. Op dinsdagavond vielen daarbij op de Goirleseweg in Tilburg tussen 19.15 en 20.30 uur 28 processen-verbaal. Vanmorgen tussen 07.15 en 08.15 uur kregen op diezelfde weg nog een 20 personen een bekeuring.

Gewond na aanrijding

GOIRLE Aan de Wittendijk in Goirle raakte dinsdagavond rond 20.30 uur een 16 jarige inwoner van Riel gewond toen hij op zijn brommer tegen een auto aan reed. De automobiliste, een 62 jarige inwoonster van Prinsenbeek, wilde keren op de weg en had daarbij de bromfietser over het hoofd gezien. Deze reed frontaal tegen de auto en kwam ten val. Hij brak daarbij zijn arm.

Automobilist schept bromfietser aan en rijdt door

TILBURG Een 16 jarige Tilburger raakte dinsdagavond om 22.40 uur gewond toen hij op de Heikantlaan in Tilburg door een automobilist werd geschept. Bij het oversteken vanuit de Mozartlaan werd de bromfietser aangereden door een auto die vanuit de richting Midden Brabantweg kwam. Ondanks dat de automobilist de jongeman over zijn motorkap zag rollen, reed hij na de aanrijding door. Getuigen konden het (Belgische) kenteken van de auto echter noteren en inmiddels is een aanhoudingverzoek uitgedaan voor de eigenaar van het voertuig. Het slachtoffer kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis.

Onder invloed

TILBURG Een 37 jarige Tilburger mag zich voor de rechter verantwoorden over het feit dat hij vannacht om 02.05 uur over de Generaal Wetstraat reed met te veel alcohol op. De man werd daar namelijk door de politie gecontroleerd. Bij een blaastest op het bureau blies de man 430 ug/l (0,97 promille).

Bron: Rob Luijten