Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 22 januari 2003

Man vernielt ruitje in de trein

De politie heeft dinsdagmiddag op het station (CS) een 37-jarige zwerver aangehouden die een ruit van een tussendeur van een wagon had vernield.

De politie hield de man aan op aanwijzing van een conducteur. De man, die geen plaatsbewijs had, gaf de vernieling toe. Hij verklaarde dat hij geïrriteerd was geraakt en daarom met kracht met zijn onderarm tegen de ruit had geslagen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij heeft een AU-dagvaarding meegekregen.

Inbraak in kantoorpand

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 04.00 uur in een pand aan de Willemstraat twee mannen aangehouden op de verdenking van inbraak. Het gaat om twee mannen uit Breda van respectievelijk 21 en 23 jaar. De verdachten zijn ingesloten. Ze verklaarden dat ze het pand, dat momenteel verbouwd wordt, wilden kraken.

Vannacht kreeg de politie omstreeks 04.00 uur een melding dat in een pand aan de Willemstraat via de achterkant ingebroken werd. In het pand werden twee mannen aangetroffen die verklaarden het pand gekraakt te hebben. Een van de mannen was het dak opgeklommen en had een klepraam van de zolder vernield. In het pand werden geen zichtbare kenmerken van een woning aangetroffen zoals een bed of tafels met stoelen. Wel was duidelijk dat het pand verbouwd werd. Er stonden enkele kruiwagens en bouwmaterialen om te metselen. Beide mannen zijn aangehouden. Inmiddels is namens de eigenaar aangifte gedaan. Bouwvakkers hadden gistermiddag het pand omstreeks 16.15 uur verlaten. De beide verdachten zijn ingesloten.

Inbrekers maken 15 euro buit

TETERINGEN: Twee inbrekers hebben vannacht omstreeks 01.45 uur met een stoeptegel de ruit van de winkeldeur van een bloemist op de Scheperij ingegooid. Via het kapotte raam gingen de daders naar binnen en hebben een geldlade met klein geld weggenomen. De eigenaar mist een bedrag van circa 15 euro. Een getuige zag de beide daders wegrennen via de Oosterhoutseweg in de richting van Oosterhout. De politie heeft hen echter niet aangetroffen.

Inbraak bedrijven

BREDA: Dinsdagavond is ingebroken in een bedrijf op de Konijnenberg. Men heeft een hekwerk geforceerd en een ruit vernield. Uit het pand is een lasapparaat gestolen. Ook werd dinsdagavond een inbraak gepleegd bij een bedrijf aan het Minervum. Men verschafte zich de toegang middels verbreking van een ruit van de achterdeur. Uit het pand werden een viertal computers gestolen.

Rijden onder invloed

BREDA: Vannacht, omstreeks 02.30 uur, controleerden agenten op de Generaal Maczekstraat een 19-jarige Bredanaar op het gebruik van alcoholhoudende drank. De autobestuurder bleek onder invloed te zijn. Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding. Aangezien de man pas recent zijn rijbewijs had gehaald is aan hem de maatregel van `beginnend bestuurder` uitgereikt, hetgeen inhoudt dat het CBR een onderzoek naar zijn rijvaardigheid zal verrichten.

Poging tot beroving

BREDA: Vanmorgen omstreeks 06.00 uur heeft de politie op de Karbouwstraat een 44-jarige man uit Breda aangehouden in verband met een poging tot beroving van een taxichauffeur.

Ter plaatse zagen de agenten dat de verdachte door een taxichauffeur in bedwang werd gehouden. Volgens de chauffeur had de man de ritkosten van 38 euro niet betaald en had de verdachte ook geprobeerd hem van zijn portefeuille te beroven . De verdachte had de chauffeur bij zijn jas gepakt en geprobeerd diens portefeuille weg te nemen. De agenten hebben de verdachte aangehouden. De verdachte gaf toe dat hij de taxi wilde verlaten zonder de ritkosten te betalen. Volgens hem was er geen sprake van een beroving. De verdachte werd ingesloten.

Gestolen auto in brand

ZUNDERT: Vanmorgen kreeg de politie van Zundert een melding dat op de Panhoefweg een auto in brand stond. Ter plaatse bleek dat het om een BMW ging. De brandweer slaagde er in nog twee stukken kentekenplaat veilig te stellen. Auto bleek ontvreemd te zijn in Bruinisse. Auto is getakeld. Eigenaar is in kennis gesteld.

Winkeldief

BREDA: Gistermiddag is een 25-jarige man uit Vlissingen betrapt op de diefstal van een leren jas. De man deed de jas in een warenhuis aan de Karrestraat over zijn eigen jas aan. Toen hij de winkel wilde verlaten ging het alarm af. De bewakingsdienst heeft de man aangehouden en overgedragen aan de politie die proces-verbaal opmaakt.

Vastlopende rem goederentrein oorzaak rookontwikkeling

BREDA: Gisteravond kwam omstreeks 23.15 uur een goederentrein tot stilstand op het baanvak Roosendaal-Breda, ter hoogte van het NAC stadion. In eerste instantie werd aangegeven dat een treinstel in brand zou staan. Een passerende machinist had alarm geslagen nadat hij rook had gezien. Op diens aangeven was de goederentrein tot stilstand gebracht. Politie en brandweer zijn ter plaatse gegaan. De goederentrein was geladen met 5000 ton ijzererts. Uit onderzoek bleek dat de mogelijke oorzaak van de rookontwikkeling een vast lopende rem is geweest. De machinist vertelde dat hij stevig moest remmen vanwege een oranje signaal. De trein is op eigen kracht naar het station Breda gereden alwaar de zaak verder werd bekeken. Op het moment van de melding heeft de NS alle veiligheidsmaatregelen in werking gesteld. Na de uitslag van het ingestelde onderzoek is het geheel weer op `groen` gezet en was alles weer normaal. De stagnatie heeft circa 40 minuten geduurd.

Verkeersongeval met vrachtauto`s

LANGEWEG: Vond gistermiddag omstreeks 12.00 uur te Langeweg op de Langeweg nabij het viaduct van Rijksweg A-16 een ongeval plaats tussen twee vrachtauto`s waarbij de een op zijn voorganger reed. Aldaar is ter plaatse een tijdelijk verkeerslicht, waarvan de eerste chauffeur, een 48-jarige man uit Zegge, dacht dat deze op rood stond. De tweede chauffeur, een 43-jarige man uit Oss, verwachtte in het geheel geen verkeerslicht en had te laat in de gaten dat de voor hem rijdende vrachtauto stopte. In eerste instantie werd gedacht aan beknelling, maar de chauffeur kwam met de schrik vrij. Het verkeer had aldaar een uur lang hinder van het ongeval en werd ter plaatse door de politie geregeld. De vrachtauto moest worden getakeld.

Vrachtauto in brand

LANGEWEG: Op dinsdag 21 januari omstreeks 15.45 uur, kreeg een 52-jarige chauffeur het warm toen hij aan het rijden was over de Langeweg te Langeweg. Hij keek om en zag rook komen uit de container op zijn vrachtauto. Het betrof een vuilnisauto welke was geladen met papier. De brandweer is ter plaatse gekomen om het vuur te doven en een takelwagen om de vrachtauto weg te halen. Een luchtkabel was vernield waardoor de vrachtauto niet meer op eigen kracht verder kon rijden. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk geworden.

Aanrijding met doorrijding en aanhouding verdachte

MOERDIJK: Vond op dinsdagmiddag 21 januari een aanrijding met doorrijding plaats op Rijksweg A-16 ter hoogte van Moerdijk. Ter plaatse werd in file gereden, maar een bestuurder van een bestelauto uit Kaatsheuvel verwisselde van rijstrook, zonder een bestuurder van een personenauto, die daar reed voor te laten gaan. Er ontstond toen schade aan de personenauto, maar de bestuurder van de bestelauto reed gewoon door. Door het kenteken te noteren, kon later op de dag deze 37-jarige man te Kaatsheuvel worden aangehouden en heeft daar een bekennende verklaring afgelegd.

Vernieling vrachtauto c.q. poging inbraak

MOERDIJK: Is op dinsdagavond 21 januari aangifte gedaan van poging tot inbraak in vrachtauto, door het stuk snijden van het zeil. De vrachtauto had gestaan op parkeerplaats nabij Kanters te Moerdijk.

Breuk waterleiding

WILLEMSTAD: Vond dinsdagmiddag 21 januari omstreeks 14.00 uur een spontane leidingbreuk plaats in de Landpoortstraat te Willemstad. Het water spoelde met kracht naar boven, waardoor stenen wegzakte en de straat moest worden afgesloten. De waterleidingsmaatschappij was snel ter plaatse om de breuk te herstellen.

Politie houdt man aan voor openstaand vonnis

ETTEN-LEUR: De politie heeft vanmorgen in Etten-Leur een 37-jarige man in zijn woning aangehouden in verband met een nog openstaand vonnis van 10 dagen hechtenis of 336 euro boete. Daar de man niet kon betalen is hij overgebracht naar het cellencomplex Mijkenbroek in Breda.

Politie waarschuwt voor pinpas oplichter

Baarle-Nassau- De politie waarschuwt bewoners in het gebied Baarle Nassau en omgeving voor een ongeveer 45 jarige man met getinte huidskleur, die bij ouderen aanbelt om hun bankpas en pincode te vervangen. Een van de slachtoffers, een 75 jarige vrouw uit Alphen, is in goed vertrouwen meegegaan in het verzoek en mist nu 1250 euro van haar rekening.

Volgens de bank, die door haar cliënt op de hoogte is gebracht, kwam er bij haar een man aan de deur die vertelde dat de bankpas en pincode moest worden omgewisseld. Hij vroeg zijn slachtoffer de pas met pincode mee te geven. Hij zou dan over enkele dagen terugkomen om de nieuwe pas af te geven. De vrouw kreeg alvast een briefje waarop haar nieuwe pincode stond. De dader heeft met zijn verhaal zowel in Alphen als in Goirle geprobeerd slachtoffers te maken. In een geval is hem dat tot nu toe voor zover bekend gelukt. De politie waarschuwt eenieder nooit bankpas of pincode mee te geven. De verhalen zijn leugenachtig en kosten alleen maar veel geld. Volgens het slachtoffer reed de man in een grote zware auto en droeg hij een streepjes blouse zonder stropdas.

Bron: Willem van Hooijdonk en Rien van Kuik