Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: woensdag 22 januari 2003

Inbraak in garagebedrijf

Steenbergen: In de nacht van dinsdag op woensdag werd er ingebroken bij een garagebedrijf aan de Prins Reinierstraat te Steenbergen. Onbekenden hebben in de loop van de nacht de roldeur geforceerd en zijn daarna het bedrijf binnengegaan. Daarbij werd een blauwe bestelauto van het merk Chevrolet met kenteken ZF-NJ-15 weggenomen.

Waakzaamheid loont wel degelijk

Bergen op Zoom: De politie van het team Halsteren / Bergen op Zoom-Noord heeft afgelopen week tot drie keer toe dezelfde verdachte aangehouden op verdenking van verschillende diefstallen in de noordelijke wijken van Bergen op Zoom.

Afgelopen donderdag werd de 22-jarige verdachte aangehouden door drie bewoners van de wijk Meilust omdat hij een tas uit een auto had gestolen die stond geparkeerd in de nabijheid van een supermarkt. Op grond van het bestaande justitieel beleid is de verdachte toen, na verhoor, met een dagvaarding op zak heengezonden.

Op zondag 19 januari werd - wederom door buurtbewoners - gezien dat, naar achteraf bleek, dezelfde verdachte over een hek was geklommen in de omgeving van de tennisvereniging aan de Bastionweg te Bergen op Zoom. Een andere buurtbewoner maakte eveneens melding bij de politie van een persoon die zich, in dezelfde omgeving, verdacht gedroeg. Door deze alerte reactie van buurtbewoners kon de politie, samen met de melders, heel gericht naar de verdachte zoeken en hem vervolgens aanhouden.

De verdachte is nu op grond van het recidivegevaar in verzekering gesteld en is vandaag voorgeleid bij de Rechter Commissaris. Gezien de opeenstapeling van de verschillende gepleegde strafbare feiten in korte tijd, blijft de verdachte in voorarrest. Naar nu blijkt, heeft de verdachte mogelijk meer zaken op zijn kerfstok. Uiteraard zal de politie hiernaar nader onderzoek instellen.

De eerste aanhouding van de betreffende verdachte kwam vorige week in de publiciteit omdat de verdachte met een dagvaarding werd heengezonden, terwijl hij was aangehouden door welwillende bewoners van de wijk. Uit het bovenstaande mag duidelijk zijn dat het wel degelijk tot positief resultaat kan leiden als bewoners in de wijk hun ogen en oren goed de kost geven en van een verdachte situatie melding maken bij de politie.

Dit voorval illustreert weer eens dat een veiligere samenleving vaak al kan beginnen bij buurtbewoners, in hun eigen wijk. Als die handelen zoals de buurtbewoners dit afgelopen week hebben gedaan, biedt dit de politie de mogelijkheid adequaat te reageren.

Brutale tasjesroof

Bergen op Zoom: In een brandgang aan de Scheldelaan werd maandagmiddag rond 16.30 uur een bejaarde vrouw op brutale wijze beroofd van haar handtas. Een jongen van ongeveer 15 jaar die op een fiets reed, trok de tas van de schouder van het slachtoffer, die daar een bijzonder pijnlijke schouder en rug aan over hield. De dader zal bovendien niet veel profijt van zijn daad hebben, want in de tas bevond zich slechts de nodige onderkleding van de 97-jarige tante van het slachtoffer.

Gestolen auto teruggevonden

Bergen op Zoom: Op het Stationsplein zagen twee jongemannen gisteren aan het einde van de middag de auto van de moeder van een van hen rijden, die afgelopen vrijdag was gestolen vanaf de Bunthof in Bergen op Zoom. De twee bedachten zich geen moment en sprongen voor de auto. In de auto zat een drietal jongens. Twee van hen sprongen uit de auto en renden direct weg. De bestuurder werd door een van de mannen uit de auto getrokken en kreeg ook de kans weg te lopen. Een oplettende getuige zag echter waar de jongens heen liepen en informeerde de politie hierover. De twee (een 20-jarige en een 25-jarige man uit Bergen op Zoom) konden hierop worden aangehouden. Bij verhoor ontkenden zij de diefstal van de auto, maar noemden zij wel namen van de mogelijke daders. Hierop zijn in de loop van woensdag twee 14-jarige verdachten, beide uit Bergen op Zoom, door de politie aangehouden terzake diefstal van de auto.

Zwartrijder geeft valse naam op

Bergen op Zoom: Op het NS-station werd dinsdag aan het einde van de middag een 22-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden die een valse naam aan een conducteur had opgegeven toen hij een bekeuring kreeg voor het reizen zonder kaartje. Hij kreeg daarna ook nog een proces verbaal terzake het opgeven van de valse naam.

Diefstal stroomaggregaat

Huijbergen: Door een politiehondenvereniging is aangifte gedaan van inbraak in een loods, die op een oefenterrein aan de Moerkantsebaan in Huijbergen staat. Uit de loods wordt een stroomaggregaat met een waarde van 1200 euro vermist. De daders kwamen begin deze week de loods binnen door het verbreken van een deur.

Inbraak school

Hoeven: In de vroege morgen van woensdag 22 januari heeft vermoedelijk omstreeks 1.30 uur een inbraak plaatsgevonden in een basisschool aan de Bovendonksestraat in Hoeven. Uit een van de schoollokalen werd een computer gestolen. Men heeft zich de toegang tot de school verschaft door het kapotknippen van de omheining en het vernielen van een ruit.

Aanhouding donken bestuurder

Oud-Gastel: Op woensdag 22 januari, omstreeks 1.00 uur vond er op de Kuivezand in Oud Gastel een eenzijdige aanrijding plaats. Een 18-jarige man uit Roosendaal raakte door onbekende oorzaak met zijn auto van de weg en reed vervolgens tegen een boom. Tengevolge van deze aanrijding werd de man licht gewond aan zijn knie, linkeroog en hand. De auto was total-loss.

De man bleek onder invloed van alcoholhoudende drank en werd aangehouden. Aan het politiebureau is getracht een ademtest af te nemen, hetgeen mislukte. De man weigerde een bloedproef. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Inbraak in supermarkt

Roosendaal: Afgelopen nacht omstreeks 3.30 uur werd er door meerdere personen ingebroken in een supermarkt op het Dijkcentrum. Een ruit van de winkel werd vernield waarna een drietal daders de winkel is binnengegaan en een vierde persoon buiten op de uitkijk bleef staan. Uit de winkel werden tientallen sloffen sigaretten van verschillende merken ontvreemd.

Inbraak in frietkraam

Roosendaal: Afgelopen weekeinde werd ingebroken in de mobiele frietkraam aan de Ambrozijnberg. De toegangsdeur werd geforceerd en uit de kraam werden twee messen ontvreemd.

Inbraak in bedrijf

Roosendaal: In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Kroevenlaan. Van het bedrijf werd een ruit ingeslagen. Via de ontstane opening werden enkele goederen buitengezet maar niet meegenomen.

Auto gestolen

Roosendaal: Op de Barietdijk werd afgelopen nacht een auto ontvreemd. Het betreft een blauwe Opel Kadett, voorzien van het kenteken XB-32-RR.

Aanrijding

Wouwse Plantage: Dinsdagavond vond omstreeks 23.15 uur een aanrijding plaats op de kruising Plantagebaan-Westelaarsestraat. De 39-jarige bestuurster van een personenauto uit Putte liet op de kruising de doorgang niet vrij voor een 26-jarige bestuurder van een personenauto uit Etten-Leur. De 39-jarige bestuurster klaagde na de aanrijding over pijn in haar nek en is voor nader onderzoek overgebracht naar het Franciscusziekenhuis. De brandweer heeft ter plaatste de kruising schoongespoten omdat deze bedekt was met koelvloeistof. Beide voertuigen waren na de aanrijding total-loss.

Loslopende hond op de rijksweg

Roosendaal: Dinsdagmiddag omstreeks 15.00 uur vond op Rijksweg A17 tussen Oud-Gastel en Roosendaal een aanrijding plaats tussen de 29-jarige Roosendaalse bestuurster van een personenauto en een overstekende hond Jack Russel waarvan de eigenaar nog niet bekend is. De hond is tengevolge van de aanrijding overleden. De auto liep lichte schade op.

Bron: Manon Ostendorf