Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oostehout

OOSTERHOUT, 22 januari 2003

Team Altena:

Brandje bij bejaardenhuis WERKENDAM: Op dinsdagmiddag 21 januari omstreeks 16.40 uur bleek er een stapel kranten aangestoken te zijn bij het bejaardentehuis aan het Kerckelant. De kranten lagen onder een raam van een kamer van een van de bewoners. Gelukkig werd dit brandje op tijd ontdekt door enkele jongeren. Een van het bluste het brandje met een poederblusser waardoor erger werd voorkomen. Van de dader ontbreekt elk spoor.

Diefstal personenauto
VEEN: Bij een garagebedrijf aan de Bagijnhof is een personenauto gestolen. Het gaat om witte Ford Sierra Cosworth voorzien van het kenteken LZ-LJ-75. De diefstal is gepleegd tussen dinsdag 21 januari 18.30 uur en woensdag 22 januari 08:00 uur

Team Loon op Zand:

Controle fietsverlichting KAATSHEUVEL: Tijdens een controle in de avonduren bekeurde de politie vier fietsers. Zij reden rond op hun tweewieler zonder licht. De controle maakt deel uit van een provinciale verlichtingsactie.

Team Dongen:

Politie betrapt dief op heterdaad DONGEN - De politie betrapte een dief op heterdaad. Dat gebeurde afgelopen nacht rond 03.00 uur. Een politieagent hield extra toezicht op het industrieterrein van Dongen. Hij zag dat een dat een man dertien dozen laarzen uit een vrachtauto stal. De vrachtauto stond geparkeerd aan de Metaalstraat in Dongen. Toen de verdachte in de gaten kreeg dat hij gesnapt was vluchtte hij weg in zijn auto. Er volgde een achtervolging waarbij de verdachte met hoge snelheid aan de politie probeerde te komen. Zijn tocht ging door Dongen en Rijen in de richting van Oosterhout. Op de Rijksweg in Rijen reed de politie de verdachte klem. Hij werd gearresteerd en daarbij bleek dat hij onder invloed van alcohol was. De man, een 23 jarige inwoner van Vlijmen kan rekenen op een flink proces-verbaal: diefstal, diverse verkeersovertredingen en het rijden onder invloed. Hij is overigens in verzekering gesteld.

Team Gilze en Rijen:

Rijden onder invloed van drugs RIJEN - De politie assisteerde de Koninklijke Marechaussee bij de aanhouding van een verdachte. De verdachte reed in zijn personenauto slingerend over de op de Oude Rijksweg te Rijen. Een sterke weedlucht duidde op het gebruik van drugs. De 23 jarige bestuurder uit Rotterdam was vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen. De politie heeft daarom van de man een bloedproef laten afnemen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Ook het rijden onder invloed van drugs is strafbaar gesteld in de Wegenverkeerswet, net als het rijden onder invloed van alcohol.

Team Geertruidenberg - Drimmelen:

Verkeerscontrole
MADE - Op dinsdag 21 januari 2003 hield de politie in de avonduren een verkeerscontrole op de Adelstraat. Acht automobilisten kregen een bekeuring om dat ze de autogordel niet droegen. De eigenaar van een personenauto kreeg proces-verbaal op de APK verlopen was.
Een bromfietser was niet in het bezit van een bromfietscertificaat en kreeg daarvoor een bon.

Beschonken bromfietser
GEERTRUIDENBERG: Op dinsdag 21 januari hield de politie een 49 jarige inwoner uit Raamsdonk aan. Hij wordt verdacht van het rijden onder invloed. Na een test aan het bureau bleek dat de man een alcoholpromillage van circa 1.42 had. Hij kreeg een dagvaarding en een rijverbod voor zeven uren uitgereikt. De politie betrapte de verdachte op het Plantsoen in Geertruidenberg.

Team Waalwijk:

Snelheidscontrole
WAALWIJK: Op de Drunenseweg controleerde de politie op snelheid. Daarbij werden 19 bestuurders betrapt op te hard rijden. Alle overtreders kregen ter plaatse hun bekeuring uitgereikt door de politie. De hoogst gemeten snelheid was 69 km/u. Tevens werd een bestuurder bekeurd voor het niet dragen van zijn autogordel. De controle werd gehouden op dinsdagmiddag 21 januari.

Twee auto`s gestolen na inbraak SPRANG-CAPELLE: In een woning aan de Oudestraat is afgelopen nacht ingebroken. Inbrekers kwamen de woning binnen door een gaatje in het raamkozijn te boren. Hierna openden ze de raamvergrendeling. Binnen werden de autosleutels mee genomen en vervolgens heeft men buiten twee personenauto`s gestolen. Dat betroffen een zilvergrijze Mercedes 200 cabrio met het kenteken XH-PP-11 en een zilvergrijze BMW 525 met het kenteken 51-JF-JT.

Team Oosterhout:

Stelende collega betrapt OOSTERHOUT: Op dinsdag 21 januari omstreeks 15.00 uur werd in een bedrijfsrestaurant aan het Wilhelminakanaal Zuid te Oosterhout een 18 jarige man uit Oosterhout aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal van geld uit de portemonnee van een collega. De verdachte is door zijn collega`s ontmaskerd en overgedragen aan de politie. Hij heeft een bekentenis afgelegd en heeft inmiddels een boete betaald van 340.

Zakkenrollerij
OOSTERHOUT: Op dinsdag 21 januari omstreeks 15.00 uur is een winkelende vrouw gerold van haar portemonnee. Dat gebeurde tijdens het winkelen in een winkel aan de Bouwlingstraat te Oosterhout. Een nog onbekende dader stal bij de 56 jarige vrouw uit Oosterhout de portemonnee uit haar jaszak.

Geweldplegers opgepakt
OOSTERHOUT: Op woensdagmorgen 22 januari arresteerde de politie twee inwoners van Oosterhouters, respectievelijk 22 jaar en 37 jaar oud. Beide mannen zijn opgepakt naar aanleiding van een openlijke geweldpleging in het centrum van Oosterhout op 28 december 2002. Hierbij mishandelden de verdachten twee andere personen. Een van de slachtoffers had gereageerd op wangedrag van een van de verdachten. Kennelijk was dit de aanleiding voor de mishandeling. De slachtoffers raakten bij deze mishandeling licht gewond. De politie stelde een rechercheonderzoek in dat leidde naar de verdachten. Na verhoor kregen beiden een boete van 390 opgelegd.

Autogordelcontrole
OOSTERHOUT: Op woensdagmorgen 22 januari werd door de politie tussen 09.30 uur en 10.45 uur op de Hoofseweg te Oosterhout een autogordelcontrole gehouden. In totaal werden 40 auto`s gecontroleerd en er zijn zeven bekeuringen uitgeschreven.

Bron: Jeroen Steenmeijer