Gemeente Sneek


Aanhangwagens van de straat

SNEEK WIL CARAVANS EN AANHANGWAGENS VAN DE STRAAT

De gemeente Sneek gaat het probleem van op de openbare weg geparkeerde aanhangwagens, caravans en campers aanpakken. Steeds meer mensen zetten dit soort wagens min of meer permanent op straat of op de stoep, waardoor er parkeerproblemen ontstaan en het aanzien van de straten niet ten goede komt. Om het aantal karren en wagens op straat terug te brengen, zullen politie en gemeente gezamenlijk optreden.

In principe is het in de gemeente Sneek verboden "een kampeerwagen, aanhangwagen, keetwagen of ander dergelijk voertuig" langer dan drie dagen op straat te hebben staan. De gemeente heeft hierover een bepaling in de Algemene Plaatselijke Verordening staan, om precies te zijn: artikel 5.1.5. Waar er sprake is van buitensporig veel of lang geparkeerde karren of wagens gaan gemeente en politie handhavend optreden.

Het plan van aanpak houdt in dat de wijkagenten eerst de eigenaren zullen wijzen op het verbod om hun spullen langer dan drie dagen op de weg te zetten en ze zullen verzoeken de karren of wagens weg te halen. Als hier geen gehoor aan wordt gegeven start de gemeente een bestuursrechtelijke procedure die er uiteindelijk toe kan leiden dat de karren of wagens op kosten van de eigenaar worden weggesleept. Eventueel wordt verbaliserend opgetreden.