Gemeente Zoetermeer

Opening wijkpost Oosterheem, donderdag 23 januari a.s.

In het tijdelijk winkelcentrum van Oosterheem is sinds september vorig jaar de nieuwe wijkpost voor de wijk in gebruik. Deze post is hét loket in het centrum van de wijk voor diverse soorten dienstverlening. In de wijkpost zijn medewerkers van de politie, woningcorporaties, de welzijnsinstelling BOVOS en de gemeente gehuisvest. Deze mensen werken samen aan de wijk, zijn voor de bewoners aanspreekbaar voor vragen, klachten en ideeën.

Officiële opening
Op donderdagmiddag 23 januari aanstaande, om 15.00 uur, zullen burgemeester Van Leeuwen en wethouder Frans-Willem van Gils, portefeuillehouder grondbedrijf, wijkbeheer en relatie burger-bestuur, de officiële openingshandeling verrichten. Na de officiële openingshandeling kunt u onder het genot van een drankje en een hapje een kijkje nemen in de nieuwe wijkpost.

Preventiebus
In de directe omgeving van de wijkpost staat deze middag, tussen 13.00 en 16.30 uur, de Preventiebus van de politie. Bewoners kunnen informatie krijgen over verbeteringsmogelijkheden van het hang- en sluitwerk,
preventieve maatregelen om inbraak in woningen te voorkomen en informatie over het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Tevens kunt u de foto-expositie Noordhove in het kader van het project De Gave Stad bekijken die momenteel staat opgesteld in de wijkpost. Van de jongste wijk Oosterheem is vanzelfsprekend nog geen beeldmateriaal beschikbaar, vandaar de expositie van de buren. Het project is ontwikkeld om, met behulp van foto-exposities op wijkniveau, bewoners van Zoetermeer te betrekken bij het toekomstig welstandsbeleid. In juli 2003 moeten alle gemeenten namelijk een eigen welstandsbeleid hebben.

Wijkpost Oosterheem
De wijkpost is gehuisvest aan de Puttershoekstraat 113, 2729 DJ Zoetermeer (naast supermarkt Hoogvliet). Inloopspreekuur: dinsdag van 13.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur. Telefoon: (079) 346 9007. E-mail: wijkpostoosterheem@zoetermeer.nl

Laatste wijziging: 10-01-2003