SAMEN OP WEG JEUGDWERK

Beeldcatechese bij Samen op Weg Jeugdwerk

Samen op Weg Jeugdwerk begint met beeldcatechese. Het gaat hierbij om een diaset van kunstwerken met teksten in een brochure die op de tijd vóór Pasen zijn geïnspireerd. De presentatie van dit nieuwe materiaal vindt op 23 januari van dit jaar plaats in het Landelijk Dienstencentrum van de Samen op Weg-kerken. Dan worden ook de schilderijen van Eric Wijnands geëxposeerd.

Het beeldcatechesemateriaal 'De 8 dagen van Pasen' bestaat uit acht schilderijen van Eric Wijnands. Geertje de Vries schreef er teksten bij. Het catechesemateriaal kan worden gebruikt tijdens acht catechetische bijeenkomsten, waarin de kunstwerken centraal staan. Het materiaal (kosten euro 18,- inclusief verzendkosten) is geschreven voor 16-plus-groepen en groepen volwassenen.

Daarnaast introduceert Samen op Weg Jeugwerk 'Jeugdpastoraat in de wandelgangen', een nieuwe map vol mogelijkheden voor gesprek over jeugd- en jongerenpastoraat in de gemeente. De map (kosten euro 17,50 inclusief verzendkosten) is bedoeld voor alle kerkelijk werkers die zich richten op kinderen, tieners en jongeren. Het nieuwe materiaal is te bestellen bij onze afdeling Brochureverkoop, postbus 8507, 3503 RM Utrecht, tel. (030) 880 17 24, e-mail brochureverkoop@sowkerken.nl.

De presentatie van dit nieuwe materiaal vindt plaats van 14.00 tot 16.30 uur in het Landelijk Dienstencentrum van de Samen op Weg-kerken, Joseph Haydnlaan 2a in Utrecht.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie en aanmelding voor de presentatie: Henk van IJken, tel. (030) 880 17 91, e-mail: h.van.ijken@kerkinactie.nl.

Programma
13.30 uur Aankomst en koffie/thee

14.00 uur In de hal van het LDC:

- opening van de expositie 8 dagen van Pasen
- kunstenaar Eric Wijnands over zijn motieven voor deze kunstwerken
- reactie op samenwerking tussen Stichting Docete en team Jeugdwerk
- de aanbieding van het werkmateriaal

14.30 uur Workshops in vergaderzalen


1. 8 dagen van Pasen
Geertje de Vries licht het werkmateriaal toe en geeft voorbeelden hoe ermee te werken.


2. Jeugdpastoraat in de wandelgangen
Elsebep Smits licht de map toe en geeft aanzetten voor het werken ermee.

16.00 uur Informele afsluiting.

NB: Het materiaal is nadien beschikbaar voor de deelnemers.

20 jan 03 10:22