Gemeente Groningen

vrijdag 17 januari:
College in gesprek met wijkbewoners
Burgemeester Jacq. Wallage en de wethouders René Paas (CDA; sport, zorg en ouderenbeleid) en Wicher Pattje (PvdA; onderwijs, welzijn, minderheden) praten donderdagavond
23 januari vanaf 20.00 uur in de Vensterschool Vinkhuizen met bewoners en bewonersorganisaties uit de wijken Vinkhuizen, Selwerd, Paddepoel, Tuinwijk en De Held. Het gesprek, dat onder leiding staat van Ferry Willemse, zal onder meer gaan over de veiligheid in de wijk, de manier waarop jongeren en ouderen met elkaar omgaan, de voorzieningen in de wijk en de rol van het vrijwilligerswerk. Ook de uitslagen en de mogelijke consequenties van de landelijke verkiezingen komen tijdens het gesprek aan bod. De avond duurt tot ongeveer 22.15 uur. De Vensterschool Vinkhuizen staat aan de Siersteenlaan 480-1.

Stadsdeelgesprek nieuwe stijl
Het huidige PvdA-Groen Links-VVD-CDA-college hecht grote waarde aan rechtstreekse contacten met de inwoners van de stad. Vandaar dat voor het Stadsdeelgesprek van donderdagavond 23 januari naast de bewoners- en wijkorganisaties ook de wijkbewoners zijn uitgenodigd. Meer dan bij eerdere Stadsdeelgesprekken staat het uitwisselen van visies centraal: zowel wijkbewoners als college krijgen ruime gelegenheid om hun visie op een aantal onderwerpen te geven. Daarnaast maken bewoners en college tijdens het Stadsdeelgesprek duidelijke afspraken over het oplossen van gesignaleerde problemen.

Inloopmarkt
Voorafgaande aan het Stadsdeelgesprek vindt s middags in de Vensterschool Vinkhuizen een Inloopmarkt plaats. Een groot aantal organisaties laat op de markt zien wat de activiteiten en werkzaamheden voor de wijken zijn. Aanwezig zijn onder meer Werkprojecten Groningen (buurtconciërges), Humanitas, de GGD, stichting Giska, Forsa (Antillianen en Arubanen), de Spel- en Opvoedwinkel. De Inloopmarkt begint om 15.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

Voorbereiding op Stadsdeelgesprek
Onder leiding van gespreksleider Ferry Willemse kunnen belangstellenden het Stadsdeelgesprek van s avonds voorbereiden. Deze voorbereiding, die ook plaatsvindt in de Vensterschool Vinkhuizen aan de Siersteenlaan, begint om 17.15 uur en duurt tot uiterlijk 18.30 uur.