Gemeente Maassluis

20-1-2003

Informatiebijeenkomst over Verkeerscirculatieplan Maassluise binnenstad

Op donderdag 23 januari 2003 is er in de Burgerzaal van het stadhuis aan de Koningshoek een informatieavond over het Verkeerscirculatieplan (VCP) voor de Maassluise binnenstad. Tijdens deze bijeenkomst zal een toelichting gegeven worden op het VCP, en met name op het in het VCP genoemde Voorkeursmodel. Belangstellenden zijn van harte welkom. De zaal is open vanaf 19.45 uur, de bijeenkomst start om 20.00 uur.

Het Verkeerscirculatieplan voor de Maassluise binnenstad (VCP) ligt in de periode van 13 januari tot en met 10 februari 2003 voor belangstellenden ter inzage in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis. Gedurende deze inspraaktermijn kan iedereen zijn of haar mening geven over het VCP, en dan met name over het in het VCP genoemde Voorkeursmodel. Een groot deel van het VCP is ook via internet te bekijken: www.maassluis.nl.

Autovrije binnenstad is streven voor de toekomst Het Voorkeursmodel uit het VCP gaat in hoofdlijnen uit van een zo groot mogelijk autovrij gebied in de binnenstad en het instellen van eenrichtingsverkeer in diverse straten. Dit is echter een eindfase waarnaar wordt gestreefd. Het grootste probleem is het parkeren. Uit onderzoek blijkt dat er vele parkeerplaatsen bij zouden moeten komen voor de binnenstad. Kijkend naar het historische en dichtbebouwde karakter van de Maassluise binnenstad is duidelijk dat het realiseren van een groot aantal nieuwe parkeerplaatsen hier niet op korte termijn uitvoerbaar is. Toch vindt het college het van belang het VCP nu toch, na afronding van de inspraakprocedure, nog voor de zomer van 2003 door de gemeenteraad vast te laten stellen. Op die manier wordt in ieder geval voor iedereen helder wat het gewenste toekomstbeeld is voor de Maassluise binnenstad.

Markt
Wat het college wel graag op kortere termijn gerealiseerd zou zien, is een autovrije Markt. Een oplossing voor het compenseren van de parkeerplaatsen die hierdoor zouden verdwijnen, kan mogelijk gevonden worden in het uitbreiden van de bewegwijzering van de parkeerroutes met het Kerkeiland en de Govert van Wijnkade. Hierover zal echter in een later stadium door het college en de raad een beslissing worden genomen.