Gemeente Amersfoort

Feestelijke opening nieuwe locatie Vrijwilligerscentrale

datum: 17 januari 2003

Op donderdag 23 januari a.s. opent wethouder Geluk de nieuwe locatie van de Vrijwilligerscentrale Amersfoort. Deze organisatie is enige tijd geleden verhuisd van de Zonnehof naar de Observant aan het Stadhuisplein 7. Daarmee zijn er nu maar liefst drie vrijwilligersorganisaties op één centrale plek gehuisvest: de Vrijwilligerscentrale Amersfoort, de stichting Salus en het Matchpoint Maatschappelijk Ondernemen.
De bijeenkomst start om 15.30 uur. U bent van harte welkom deze bij te wonen.

Vrijwilligerscentrale Amersfoort bestaat al eenentwintig jaar en bemiddelt tussen mensen die vrijwilligerswerk zoeken en non-profit organisaties die vrijwilligers nodig hebben. De centrale beschikt over ruim 500 vacatures.
Non-profit organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers kunnen een afspraak maken voor een gesprek. Na toetsing wordt de vacature opgenomen in het bestand en via lokale media en internet onder de aandacht gebracht.
Mensen die vrijwilligerswerk willen doen kunnen dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur terecht om zich te oriënteren en/of vacatures door te nemen. De medewerkers van de Vrijwilligerscentrale geven daarbij advies en ondersteuning en kunnen ook informatie geven over vrijwilligersverzekeringen, onkostenvergoeding, rechten en plichten.

Vrijwilligerssteunpunt
Ook in de Observant gevestigd is het Vrijwilligerssteunpunt, een gezamelijk initiatief van de Vrijwilligerscentrale, de stichting Salus en het Matchpoint Maatschappelijk Ondernemen. Het Steunpunt is een vraagbaak waarin de ervaring en expertise van deze drie organisaties samenkomen. Bij het steunpunt kan iedereen, individueel of als organisatie, terecht voor alle zaken die te maken hebben met vrijwilligerswerk in Amersfoort.