STICHTING NEW VENTURE

Innovatieve starters testen hun idee op haalbaarheid

Ondanks de huidige economisch moeizame omstandigheden zijn er gelukkig nog altijd starters die met hun innovatieve idee de markt op willen. Juist
dit zijn de mensen die onze economie de broodnodige impulsen kunnen geven.
Tijdens het seminar van de ondernemingsplanwedstrijd New Venture 2003 op 23 januari aanstaande wordt hen geadviseerd een gedegen haalbaarheidstest op hun idee los te laten.

Dit seminar staat geheel in het teken van de haalbaarheid van een innovatief ondernemingsplan. Het seminar vangt aan om 14.00 uur op het hoofdkantoor van Randstad, te Diemen. Een aantal sprekers, waaronder Wouter Pijzel van de Nederlandse Orde van Uitvinders (NOVU) zal specifiek ingaan op: de valkuilen bij het opstarten van een innovatieve onderneming. Ronald Koomans van Medusa Explorations zal als oud-deelnemer en tevens winnaar van New Venture 2000 vervolgens een betoog houden over: met je innovatie door de modder. Hierin maakt hij ondermeer duidelijk welke moeilijkheden een innovatieve starter op zijn pad krijgt bij het opstarten van een innovatief bedrijf.

New Venture 2003 is een ondernemingsplanwedstrijd die iedere ondernemer in spé een unieke mogelijkheid biedt om zijn of haar innovatieve idee te ontwikkelen tot een succesvol ondernemingsplan. De deelnemers worden daarbij gratis begeleid door coaches uit de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Maar liefst 192 innovatieve ondernemers in spé hebben in december 2002 een idee ingediend. De deelnemers hebben inmiddels allemaal feedback op hun plannen gekregen en zijn zich nu aan het voorbereiden op de 2e ronde van New Venture 2003:de haalbaarheidstest.

De ondernemingsplanwedstrijd van Stichting New Venture bestaat uit drie ronden: de ideeomschrijving, de haalbaarheidstest en het schrijven van het ondernemingsplan. De vijfde editie van de wedstrijd is van start gegaan in oktober 2002 en wordt afgerond in juni van dit jaar. Voor meer informatie over de Stichting New Venture en haar ondernemingsplanwedstrijd verwijs ik u naar de website: www.newventure.nl

Indien u het seminar wilt bijwonen, kunt u zich via www.newventure.nl/seminar registeren. U ontvangt dan automatisch een bevestiging met programma en routebeschrijving naar Randstad.

Met vriendelijke groet,

Claire Arens
Projectleider New Venture 2003

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met: Stichting New Venture 2003
tel.: 0343-556651

22 jan 03 10:21