Verregaande samenwerking maakt opleiding Assistent Infra ook in Dordrecht mogelijk

Vincent Brinkhof
Wethouder Spigt ondertekent donderdag 23 januari a.s. om 15.30 uur een convenant inzake het realiseren van een leer/werktraject rond de Dordtse opleiding Assistent Infra.

De gemeente Dordrecht voert een actief beleid op het gebied van uitstroom van werklozen en het bevorderen van (beroeps)opleidingen. In dat kader streeft zij ernaar te voorkomen dat leerlingen voortijdig een opleiding verlaten. Met de uitvoering van Social Return on Investment heeft de gemeente een beleid ontwikkeld waarin de vakopleidingen (leerling- bouwplaatsen) in de sector Bouw inmiddels een positieve bijdrage leveren aan die doelstelling. Deze (reguliere) opleiding is aangepast voor de doelgroep langdurig werklozen.

Het projectbureau Social Return on Investment beschikt, naast arbeids- plaatsen in de sector Bouw, echter ook regelmatig over arbeidsplaatsen in de sector Grond-, Water-, en Wegenbouw. Voor deze vakopleiding was in deze regio tot voor kort helaas geen voorziening beschikbaar. In nauw overleg met de Stichting Samenwerkingsverband Praktijkopleiding Bouw (SSPB) en DordtMij is het gelukt ook déze vakopleiding naar Dordrecht te halen. Bij de uiteindelijke realisatie is ook medewerking verkregen van het landelijk opleidingsinstituut SBW en het ROC Zadkine College te Rotterdam.

Bijzonder aan deze samenwerking is dat de kandidaten het gehele leer/werktraject onder één dak kunnen volgen. Men hoeft dus niet voor de taalcursus naar de ene locatie en voor de vakopleiding en het werktraject naar een andere. Dit heeft tot doel de uitval van kandidaten tegen te gaan en de efficiency van het traject verhogen.