Provincie Friesland

PERSUITNODIGING
VAN DE NOORDELIJKE CONVENANTPARTNERS CULTUUR

Noordelijke convenantpartners cultuur presenteren nota "Voor kwaliteit en ontwikkeling - Noordelijke ambities voor cultuur in de periode 2005 - 2008"

Op donderdag 23 januari a.s. presenteert gedeputeerde Margriet Brink-Massier namens de Noordelijk convenantpartners cultuur de nota "Voor kwaliteit en ontwikkeling - Noordelijke ambities voor cultuur in de periode 2005 - 2008". De persconferentie vindt plaats om 10.00 uur in het Provinciehuis aan de Westerbrink 1 te Assen. Gedeputeerde cultuur van Groningen, Hans Gerritsen, zal ook aanwezig zijn. Bovendien zal Luchiena Lanjouw, één van de schrijvers van de "State of the Art- Noord-Nederland", een korte toelichting geven. Dit is een analyse van de huidige culturele infrastructuur van het Noorden.

De nota "Voor kwaliteit en ontwikkeling - Noordelijke ambities voor cultuur in de periode 2005 - 2008" moet de visie van het Noorden weergeven op de culturele infrastructuur in de regio. In de nota formuleren de convenantpartners waar zij verantwoordelijk voor zijn, waar het Noorden op in wil zetten de komende jaren en wat de vragen richting het Rijk zijn. Tot 17 februari kunnen de mensen uit het veld en raads- en statenleden op de nota reageren. Daarna zal het gebruikt worden voor de onderhandelingen met het Rijk i.v.m. de nieuwe rijkscultuurnota 2005 - 2008. De Noordelijke convenantpartners zijn: provincies Drenthe, Fryslân en Groningen en de gemeenten Groningen en Leeuwarden.

Voor informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van de provincie Fryslân, telefoon 058 2925 735. Dit persbericht is ook te vinden via internet, www.fryslan.nl.