AutoRai

22-1-2003

Prijzen nieuwe Seat Cordoba bekend

De nieuwe Seat Cordoba staat vanaf 23 januari 2003 bij de Seat-dealer in de showroom. De prijzen en verschillende uitrustingsniveaus zijn inmiddels bekend. Het instapmodel, de Cordoba 1.4 16V Stella (55kW/ 75 pk) is verkrijgbaar voor 14.750,- (incl. BPM/BTW).

Compacte vormen, een expressief front, een prominent, aërodynamisch, wigvormig silhouet, een grotere spoorbreedte Alles aan de nieuwe Cordoba straalt kracht, karakter, persoonlijkheid en vooral sportiviteit uit. De nieuwe Cordoba is een aanvulling op Seats sportieve lijn. Temeer daar zijn voorganger de basis vormde voor Seats World Rally Car een machine die zich kon meten met de toppers in het Wereldkampioenschap Rallys (WRC).

In het nieuwe ontwerp gaan sportiviteit en veelzijdige functionaliteit hand in hand. Vier portieren, een nog ruimer interieur en een grotere bagageruimte zijn slechts enkele kenmerken. De nieuwe Cordoba is aantrekkelijker en comfortabeler dan ooit en biedt een breed motorenprogramma met voor ieder wat wils. Ook onderscheidt hij zich door een hoog veiligheidsniveau, met onder meer vier airbags en ABS standaard op alle modellen.

De nieuwe Seat Cordoba is verkrijgbaar in drie uitvoeringen; Stella, Signo en Sport en in drie benzinemotoren (1.4/ 55kW, 1.4 Aut/ 55 kW en
1.4/ 74 kW) en 3 dieselmotoren (1.9 SDi/ 47 kW, 1.9 TDi/ 74 kW en 1.9 TDi/ 96 kW).

Tot de standaarduitrusting behoren onder andere: stuurbekrachtiging, in hoogte- en diepte verstelbaar stuurwiel, elektrisch bedienbare voorportierruiten, in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, getint glas, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, elektronische startonderbreker, airbag aan bestuurders- en passagierszijde waarbij de passagiersairbag uit te schakelen is.