Provincie Overijssel

Overijssel start campagne provinciale verkiezingen

De parlementsverkiezingen zijn nog niet eens voorbij, maar Overijssel roept u al op voor de volgende stemronde. In de ochtendkranten van 23 januari geeft de provincie het startschot voor de campagne voor de Provinciale-Statenverkiezingen van 11 maart. Een paginagrote advertentie laat er geen misverstand over bestaan: de provincie is aan de beurt.

Overijssel is nogal wat van plan. Bijzonder is de speciale verkiezingssite die de provincie lanceert. Daarop staat alle informatie waar de kiezer behoefte aan zou kunnen hebben: lijsttrekkers, partijprogramma's, interviews, de Stemwijzer en het laatste nieuws. Maar ook is op de site live de digitaxi te volgen, waarmee Commissaris van de Koningin Jansen persoonlijk een aantal gehandicapten naar de stembus brengt.

Digiboerderij
Nog specialer is de Digiboerderij. Gedurende twee etmalen verblijven alle gedeputeerden in een fraaie boerderij, waar ze continu gevolgd worden door webcams. Voor het eerst in de geschiedenis zal een collegevergadering live te volgen zijn.

Via chatboxen kan iedereen de discussie met de bestuurders aangaan. Over Overijssel, het heden en de toekomst. De Digiboerderij staat al te boek als een uniek digitaal politiek experiment.

De locatie van de boerderij is geheim. Via hints en aanwijzingen op de site is de boerderij op te sporen. Wie dat lukt, wacht een bijzondere beloning.

Dag van Overijssel De provincie heeft nog meer in petto. Zo wordt drie dagen voor de verkiezingen de Dag van Overijssel georganiseerd. Ruim dertig locaties in de hele provincie zijn dan opengesteld en gratis toegankelijk voor iedereen.

Belangstellenden kunnen terecht bij uiteenlopende zaken als kasteelmuseum het Nijenhuis, de vliegbasis Twente, de Grolsch-fabriek, en Landergartenschau Gronau-Losser.

En natuurlijk het provinciehuis in Zwolle.

Ruim 150.000 subsidie voor reisopera en objektentheater

Commissaris tevreden bij opening rijksweg 50

Overijssel start campagne provinciale verkiezingen

Natuurgebieden in Overijssel vergroot en beschermd

Succesvol debat in provinciehuis: hoe tolerant zijn we eigenlijk?

Laatste fase ontruiming bandenopslag Kampen

Premier Balkenende start bouw Hartcentrum Twente

Brandbrief aan Den Haag: buitengebied terug op agenda

© 22-01-2003 Provincie Overijssel