Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK


-AFDELING ATLETIEK -

PERSBERICHT

Vught, 23 januari 2003

Groot aantal Prins Hendrik-kampioenen naar Vughtse Huldiging

Met 6 kampioensploegen, en 13 individuele kampioenen is de Atletiekafdeling van Prins Hendrik vrijdagavond 24 januari goed vertegenwoordigd op de Kampioenenhuldiging 2002 van de Vughtse Sportraad.

In het historische Gemeentehuis aldaar zullen de volgende personen naar voren geroepen worden:
* leden van de Neo-Seniorenploeg bij de Jongens (17-22 jaar), Goud in de finale van de 1e Divisie Overgangscompetitie in Sittard
* leden van de Veldloopploeg, 1e in het Verenigingsklassement bij het Nederlands Kampioenschap Veldloop in Amersfoort
* leden van de Ekidenploeg, winnaar van het NK Ekiden in Naaldwijk en individueel:

* Europese Kampioenschappen Veteranen, Potsdam (D): Janine Kortbeek (hinkstapspringen)
* NK Indoor, Gent (B): Iris Waanders (hinkstapspringen), en Monique de Wilt (polsstokhoogspringen)
* NK Junioren, Groningen: Christel Bertens (60 meter), Lieke Ondersteijn (polsstokhoogspringen), en Erik Cadée (kogelstoten)
* NK Senioren, Sittard: Thomas Kortbeek (400 meter horden), en Remco Kortenoeven (5000 meter)
* NK Junioren, Assen: Christel Bertens (100 meter), Esther Schrijvers (1500 meter), Erik Cadée (kogelstoten, discuswerpen), Robbert-Jan Jansen (polsstokhoogspringen), en Pepijn van Hove (110 meter horden)
* NK Marathon, Rotterdam: Vivian Ruijters, en Luc Krotwaar
* NK 10000m (baan), Zeist: Vivian Ruijters, en Luc Krotwaar
* NK Studenten (baan), Utrecht: Fleur Ondersteijn (400 meter horden) De avond zal starten met de huldiging van de jeugdatleten, waar Prins Hendrik 3 ploegen heeft aan kunnen melden: twee meisjes estafetteploegen op provinciaal niveau, en een jongens Competitieploeg dat districtswinnaar werd. Het wordt afgesloten met het bekend maken van Sportman, Sportvrouw, en Sportploeg van het jaar 2002. Vorig jaar gingen alle drie de titels voor 2001 naar Prins Hendrik-leden.
* Aanstaande zaterdag vinden in de Van der Valkhal in het Groningse Zuidbroek verschillende indooratletiekwedstrijden plaats. Bij de Nederlandse juniorenkampioenschappen zullen 12 Prins Hendrik-leden meedoen. Kansen op podiumplaatsen zijn er voor Pepijn van Hove (60 meter horden, en 60 meter vlak), Boy Aarts (60 meter, en 200 meter), Alex Ward (60 meter, en 200 meter), Dorien Bek (400 meter), Fleur Ondersteijn (400 meter), en Lieke Ondersteijn (polsstokhoogspringen, en 400 meter). Bij de Nederlandse Studentenkampioenschappen zal Christel Bertens aantreden. De sprintster uit Tilburg zal starten op de 60 meter. Deze afstand zal ze ook lopen op het Indoorgala, later die avond in dezelfde hal, waarbij ze uitkomt tegen de nationale sprinttop.
* Polsstokhoogspringster Monique de Wilt zal aanstaande zondag haar seizoensdebuut maken. De atlete van Prins Hendrik is uitgenodigd voor een sterke indoorwedstrijd in Bad Segeberg (D). De Wilt is onlangs teruggekeerd van een trainingsstage in Stellenbosch (Zuid-Afrika), en zal in de Noord-Duitse badplaats haar vorm testen. EINDE BERICHT