Korps: Groningen, plaats: Diverse 23-01-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 23 januari 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: voetganger aangereden
Op de Zonnelaan werd woensdagavond een 17-jarige voetganger aangereden door een 28-jarige automobilist uit Noordhorn. De jongen lette onvoldoende op en viel na te zijn geraakt door de auto tegen een andere auto aan waarvan een spiegel afbrak. Het slachtoffer werd met aangezichtletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: huiselijke twist
Een 20-jarige man werd woensdagavond aangehouden voor mishandeling van zijn moeder in een woning aan de Tormentilstraat. De politie werd gewaarschuwd nadat de jongen tekeer was gegaan tegen zijn moeder na een dispuut over zijn gedrag. De jongen probeerde zich te verschansen in de woning om aan zijn aanhouding te ontkomen. Op een gegeven ogenblik ontvluchtte hij de woning en kon met hulp van een passant worden aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: kop-staart botsing Beneluxweg
Een 26-jarige man uit Almelo werd woensdagochtend met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht nadat de auto waarin hij zat van achteren werd aangereden op de Beneluxweg. De bestuurder van de auto waarin hij zat remde af voor een verkeerslicht en werd aangereden door een 39-jarige automobilist uit Dalerpeel. Beide autos zijn door een bergingbedrijf weggesleept.

Groningen: verkeerscontroles
Op het Hereplein werd woensdagmiddag gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordels. In totaal werden 7 bonnen uitgereikt voor het niet dragen van de gordel. In de avonduren werd er op het Damsterdiep gecontroleerd op fietsverlichting. 7 fietsers hadden de verlichting niet in orde en kregen een bekeuring. In de Oosterstraat werden 3 bonnen uitgedeeld voor het fietsen op de stoep, 9 voor het rijden in verboden richting (7 fietsers en 2 autos) en 1 bekeuring voor het niet dragen van de gordel.

BERICHTEN REGIO KOMEN ZO

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)