Provincie Overijssel

Provinciale risicokaart on-line

De risicokaart voor Overijssel is digitaal beschikbaar. Op de site van de provincie kunnen geinteresseerden alle informatie vinden over de in Overijssel aanwezige gevaarlijke stoffen, gevaarlijke transporten over spoor en weg en gevaren door overstromingen, brand en luchtvaart.

Op de site wordt een eerste indruk gegeven van risicos in Overijssel en wat de toekomstige risicokaart te bieden heeft. Gedeputeerde Staten van Overijssel willen deze risicokaart naar verwachting eind 2003 gereed hebben. Tot die tijd worden bezoekers van de site nadrukkelijk gevraagd een reactie te geven op de nu gepresenteerde gegevens van de risicokaart.

Goed beeld

Met de risicokaart die eind 2003 beschikbaar moet komen, krijgt de bezoeker een goed beeld van de veiligheidsrisicos in de directe woonomgeving. Ook de door provincie en gemeente verstrekte milieuvergunningen aan risicovolle bedrijven krijgen aandacht.

De ontwikkeling van de Overijsselse risicokaart maakt deel uit van een landelijk project om in alle provincies een risicokaart te maken. Doel is om de risicokaarten een zelfde karakter en uiterlijk te geven, zodat te allen tijde uniforme informatie beschikbaar is over veiligheidsrisicos in Nederland.

De provincie Overijssel werkt samen met gemeenten en regios aan het ontwikkelen van de Overijsselse versie van de digitale en interactieve risicokaart.

Lees meer over de totstandkoming van de risicokaart.

Bron: Petra Timmer, 038 - 425 23 18


© 23-01-2003 Provincie Overijssel