Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 23 januari 2003

Verlichtingscontrole

TILBURG In het kader van de lopende verlichtingsactie heeft de politie op het Von Weberpad op woensdagavond 22 januari, tussen 19.45 uur en 20.30 uur controles gehouden. In totaal deugde de verlichting bij 11 fietsers niet. Deze fietsers konden, voorzien van een proces verbaal, tevoet hun weg vervolgen.

Vrouw van tas berooft

TILBURG Op woensdagavond, rond de klok van 22.15 uur, werd een Tilburgse vrouw (leeftijd onbekend) op het fietspad van de Goirke Kanaaldijk van haar tas beroofd.

De vrouw fietste over het fietspad langs het kanaal, ter hoogte van het Tweestedenziekenhuis, toen ze plotseling door een man van haar fiets geduwd werd. Terwijl ze op de grond licht, vraagt de man haar geld, pas en pincode. De vrouw geeft uit angst haar portemonnee, met daarin onder andere een geldbedrag van 100 Euro, en hoopt hiermee van haar belager af te komen. De man is schijnbaar niet tevreden en vraagt vervolgens ook haar GSM.

Nadat ze alles gegeven heeft vertrekt de man tevoet over het fietspad in de richting van de Dongenseweg. De man droeg een bivakmuts en sprak Engels.

De politie stelt een onderzoek in

Verkeerscontrole

OISTERWIJK Op woensdagavond hebben agenten van het team Oisterwijk, een verkeerscontrole gehouden op en in de omgeving van de Tienhovenlaan.

Er werden in totaal 12 processen verbaal uitgeschreven. Vier daarvan waren voor het rijden door een geslotenverklaring, vier voor het rijden op een fiets zonder verlichting, twee voor het niet dragen van een helm en twee voor het niet hebben van een bromfietscertificaat.

Vechtpartij

TILBURG Op donderdagmorgen, 23 januari, rond de klok van 03.30 uur, hebben agenten een 22-jarige Tilburger aangehouden, die betrokken was bij een vechtpartij in een café in de Sint Josephstraat.

Nadat agenten de melding hadden gekregen van een vechtpartij, troffen ze in de Sint Josephstraat een 21- en 23-jarige Tilburger aan, die kort voor hun komst betrokken waren bij een vechtpartij en daarbij een kopstoot hadden opgelopen. Beiden wezen de 22-jarige man aan als degene die de kopstoten gegeven had.

Agenten hebben de 22-jarige man aangehouden.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - -

Bron: Desiree Brabers