Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-01-2003 Persberichten district Lekstroom, 10.00 uur

Winkeldievegge

NIEUWEGEIN Op woensdag 22 januari werd een vrouw betrapt op winkeldiefstal.

Rond 10.30 uur zag een medewerkster van een winkel aan de Passage dat een vrouw de winkel verliet en dat tegelijkertijd het alarmpoortje in werking trad. De medewerkster ging achter de klant aan en zag dat zij bij een andere winkel haar tassen neerzette en wegliep. In de tassen bleken twee kledingstukken te zitten, die uit de eerste winkel waren gestolen. De vrouw, 46 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werd aangehouden en door politiemensen naar het politiebureau overgebracht.

Zij bekende de beide kledingstukken te hebben gestolen en verklaarde tevens bij een andere winkel aan de Passage ook een kledingstuk te hebben weggenomen. Nadat de verdachte werd gehoord, kreeg zij een boete van 260,- en werd heengezonden.

Bromfietser aangehouden

NIEUWEGEIN Op woensdag 22 januari werd een bromfietser voor belediging aangehouden. Tevens moest hij enige bekeuringen in ontvangst nemen.

Rond 15.20 uur controleerden politiemensen op de Houtenseweg een 18-jarige bromfietser uit Nieuwegein. Zijn bromfiets was niet voorzien van een verzekeringsplaatje en het contactslot bleek te zijn verwijderd. Het voertuig werd voor onderzoek in beslag genomen.

De Nieuwgeiner was het kennelijk niet eens met het optreden van de politiemensen en begon één van hen uit te schelden. Daarop werd hij voor belediging aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor belediging en hij kreeg bekeuringen voor het niet dragen van een helm, het niet hebben van een bromfietscertificaat en het hebben van een te hoge constructiesnelheid. Hij verklaarde wel verzekerd te zijn en zou het verzekeringsbewijs op het bureau komen tonen.

Onder invloed

NIEUWEGEIN In de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 januari werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 02.10 uur controleerden politiemensen op de Ploegersweide een 57-jarige automobilist uit Utrecht. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 480 ug/l (1,2 ), meer dan twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l (0,5 ). Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.