Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-01-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 10.05 uur

Gewonden bij aanrijding

MONTFOORT Op woensdag 22 januari raakten twee personen gewond bij een aanrijding tussen drie autos.

Rond 10.00 uur reed een 49-jarige automobilist uit Lopik over de M.A. Reinaldaweg, komende uit de richting van Lopik en gaande in de richting van Linschoten. Hij wilde linksaf de Waardsedijk op rijden en verminderde snelheid. Een achter hem rijdende 70-jarige automobiliste uit Reeuwijk remde eveneens, maar een daarachter rijdende 76-jarige automobilist uit Montfoort zag het te laat. Hij botste tegen de Reeuwijkse die op haar beurt tegen de auto van de Lopikker werd gedrukt.

Een 66-jarige Hekendorpse vrouwelijke inzittende van de Reeuwijkse en de Lopikker zijn voor onderzoek per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Gordelcontrole

BREUKELEN / KOCKENGEN / ABCOUDE De politie heeft op woensdag 22 januari op meerdere plaatsen gordelcontroles gehouden.

Tussen 13.00 uur en 14.30 uur werd gecontroleerd op de Heycoplaan in Breukelen en de Verlengde Kerkweg in Kockengen. Op de eerste locatie werden 13 en op de tweede 38 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.

Op de Hoogstraat en de Nieuwe Amsterdamseweg in Abcoude werd van 15.00 uur tot 16.30 uur gecontroleerd. Hier kregen respectievelijk 7 en 20 bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.

Onder invloed

BREUKELEN Op woensdag 22 januari werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 19.45 uur zagen politiemensen een auto met mistverlichting aan de voorzijde over de Straatweg rijden. Zij controleerden de bestuurder op de Karel Doormanweg. Daarbij constateerden zij dat de automobilist naar alcohol rook. De man, 57 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 385 ug/l (1,0 ), terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l (0,5 ) is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Fietsverlichtingscontrole

MAARSSEN / WOERDEN Op woensdag 22 januari heeft de politie op meerdere plaatsen fietsverlichtingscontroles gehouden.

In de avonduren werd op het Bisonspoor in Maarssen gecontroleerd. Tien fietsers werden bekeurd omdat hun voor- en/of achterverlichting niet in orde was.

Voor hetzelfde feit werden tussen 19.45 uur en 20.30 uur dertien fietsers op de Oostdam in Woerden bekeurd.