Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-01-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.30 uur

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op donderdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed reed. Omstreeks 02.00 uur werd de 35-jarige man uit Amersfoort gecontroleerd op het Vreeland. Agenten roken bij hem een alcohollucht en hij werd meegenomen naar het bureau. Hier blies hij 340 ug/l. Hij kreeg hiervoor een boete van 190 euro en een rijverbod van 2 uur.

Snelheidscontrole

AMERSFOORT- Op de Arnhemseweg werd na aanleiding van klachten uit de buurt een verkeerscontrole gehouden tussen 14.00 en 15.00 uur. In totaal kregen 17 automobilisten een bekeuring omdat ze de autogordel niet droegen. 1 automobilist kreeg een bekeuring omdat hij te snel reed. Op de Utrechtseweg werd van 15.00 uur tot 16.00 uur met de lasergun een snelheidscontrole gehouden. In totaal kregen 13 personen een bekeuring omdat ze te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 kilometer per uur waar 50 is toegestaan.

Lastige man

AMERSFOORT- Op het Stationsplein werd woensdagavond een vervelende man aangehouden.

Omstreeks 22.50 uur kreeg de politie de melding dat er een lastige 43-jarige man uit Waalwijk in een streekbus zat. De agenten gingen poolshoogte nemen en troffen in de bus onder invloed van alcohol verkerende man aan. De man had een niet juist vervoersbewijs en moest de bus verlaten. Dit weigerde hij.

Hij werd vervolgens aangehouden en ingesloten voor verhoor op het politiebureau.