Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-01-2003 Persberichten district Binnensticht, 09.15 uur

Ongeval letsel

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op de Engweg heeft op dinsdagavond omstreeks 18.00 uur een ongeval met letsel plaatsgevonden.

Een 21-jarige inwoonster uit Driebergen stak de Engweg over ter hoogte van het benzinestation, waar zij werd aangereden door een auto. Deze auto kwam zonder verlichting van de uitrit bij Scapino. De vrouw bleef met haar jas haken achter de spiegel van de auto en kwam ten val. De onbekend gebleven automobilist reed door en later bleek dat de vrouw gekneusde ribben had. De automobilist en/of getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie van district Binnensticht, tel. 0900-8844.

ZEIST Woensdagochtend heeft op de Sportlaan rond 08.05 uur een ongeval met letsel plaatsgevonden.

De 25-jarige automobiliste uit Zeist reed over de Koelaan in de richting van Bunnik. De automobiliste raakte door onbekende oorzaak de berm en reed over het fietspad. Hierbij raakte zij een 41-jarige fietser uit Zeist die over het fietspad van de Sportlaan reed. De automobiliste kwam in de berm/tuin terecht. De fietser is met een rechterbeen fractuur per ambulance overgebracht naar het Diakonesse ziekenhuis te Utrecht.

Rijden onder invloed

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op de Hoofdstraat heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag een 29-jarige man uit Driebergen aangehouden voor rijden onder invloed.

De politie hield omstreeks 02.30 uur de automobilist staande om vervolgens een blaastest af te leggen bij de man. Uit de blaastest bleek dat de man te veel had gedronken. Hierop is de bestuurder aangehouden en meegenomen naar het bureau. De ademanalyse wees uit dat de man 260 ug/l (0,65 promille) in zijn lichaam had. De man kreeg een rijverbod.

BILTHOVEN - In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie op de 2e Branderburgerweg een 31-jarige man uit De Bilt aangehouden voor rijden onder invloed.

De politie hield omstreeks 02.00 uur de bestuurder staande om vervolgens een blaastest af te leggen bij de man. Uit de blaastest bleek dat de man te veel had gedronken. De bestuurder is hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau. De ademanalyse wees uit dat de man 440 ug/l (1,10 promille) in zijn lichaam had. De man kreeg een rijverbod en ontving een proces-verbaal.

Grote verkeerscontrole

ZEIST De politie heeft woensdag tussen 15.00 en 21.30 uur een grote verkeerscontrole gehouden op de Dijnselburgerlaan en de Zandbergenlaan. Politiemensen van verschillende afdelingen uit district Binnensticht werkten samen met de werkstudenten, het regionale scooterteam en Koninklijke Marechaussee, de Douane, inspecteurs van Verkeer & Waterstaat en de Wegenwacht.

Motoragenten reden rond om autos, bromfietsen en soms ook fietsen mee te nemen naar de controleplaatsen voor een onderzoek aan het voertuig. Op de Dijnselburgerlaan stond het scooterteam opgesteld. Zij hebben 41 bromfietsen gecontroleerd waarvan er 32 proces verbaal kregen voor zaken die niet in orde waren zoals opgevoerde bromfietsen en geen helm of bromfietscertificaat. Een bromfiets werd in beslag genomen.

Op het terrein van Rijkswaterstaat aan de Zandbergenlaan werden overige controles gehouden. In totaal werden ongeveer 90 bekeuringen uitgeschreven voor vele zaken als het niet of onjuist voeren van verlichting, het niet dragen van de gordel, rijden met mistlicht, niet handsfree bellen, verlopen APK, het niet hebben van een dodehoekspiegel (vrachtwagens) of papieren niet in orde.

Ook de Koninklijke Marechausse schreef voor dit soort feiten 14 bekeuringen uit. Daarnaast hielden zij een persoon aan. De Douane heeft zeven bekeuringen uitgeschreven voor het onjuist gebruik van buitenlandse- of handelaarskentekenplaten. De inspecteurs van Verkeer & Waterstaat voerden acht controles uit waarna alles in orde bleek te zijn

De wegenwacht voerde vele reparaties uit aan defecte remmen, kapotte verlichting en elektrische storingen.

Tussen de twee controle locaties werd op diverse wegen op snelheid gecontroleerd. In totaal werd de snelheid van 1212 voertuigen gemeten waarvan er 121 te snel reden.

In totaal werden er ongeveer vijftig mensen ingezet bij deze controle.