Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-01-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.10 uur

Bestuurders onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 januari een man aangehouden voor het rijden onder invloed en zonder rijbewijs.

Omstreeks 04.00 uur zagen surveillerende agenten een automobilist over de Johannes Camphuijsstraat rijden. De agenten hadden gezien het rijgedrag van de bestuurder het vermoede dat hij gedronken had. De 39-jarige man uit Utrecht kreeg een stopteken. Na een eerste blaastest werd duidelijk dat hij te veel gedronken had.

De Utrechter werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 470 ug/l (1,1 promille) alcohol in zijn lichaam had. Ook bleek dat de man geen geldig Nederlands rijbewijs had. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal binnenkort de straf voor de man bepalen.

UTRECHT Woensdagmiddag heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed was.

Omstreeks 15.55 uur kreeg de politie een melding dat een man met pech op de Blauwkapelse weg stond. Ter plaatse bleek dat een 55-jarige bestuurder uit Utrecht een lekke band had en een verkeerde wielsleutel in zijn auto had. Op het moment dat de agenten vroegen of zij konden helpen, roken zij een sterke alcohollucht.

De Utrechter blies op straat een A (alarm) en werd meegenomen naar het bureau. Via de meldkamer bleek dat het voertuig niet verzekerd. Op het bureau werd middels de Ademanalyse duidelijk dat hij 625 ug/l ( 1,55 promille) alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de Utrechter werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur werd hij naar huis gestuurd.

Verdachten bedrijfsinbraak aangehouden

UTRECHT Op de Rijksweg A 12 heeft de politie woensdagavond twee verdachten aangehouden voor het plegen van een bedrijfsinbraak in De Meern.

De politie kreeg omstreeks 19.05 uur een melding dat er was ingebroken bij een bedrijf aan de Molensteijn. De vermoedelijk twee verdachten waren gevlucht in een auto en reden op de Rijksweg A 12 in de richting van Woerden. Verschillende eenheden van de politie zetten de achtervolging in. Ter hoogte van Woerden ontstond een file en kon de politie de auto klemrijden en de verdachten 18 en 19 jaar beiden uit Gouda aanhouden.

Uit onderzoek bleek dat de verdachten hadden ingebroken bij een bedrijf en vervolgens een aantal computers hadden klaargezet. Waarschijnlijk zijn de mannen gestoord door het alarm dat afging.

Karter aangehouden

UTRECHT Een agent van het Mountainbiketeam heeft woensdagavond en man aangehouden omdat hij op een kart aan het rondscheuren was.

Omstreeks 21.05 uur zag de agent een man op een kart op de openbare weg tussen de Drift en de Boothstraat crossen. De bestuurder reed met hoge snelheid en maakte diverse verkeersovertredingen. Tevens had de kart geen licht en kentekenplaat. De agent heeft de 22-jarige bestuurder uit Utrecht aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat de man ook nog eens onder invloed was.

Hij blies op de ademanalyse 260 ug/l (0,65 promille). De Utrechter moest 190,= betalen voor het rijden onder invloed en kreeg een proces-verbaal voor het verkeersgevaarlijk rijden.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Godebaldkwartier heeft de politie twee mannen aangehouden voor winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 12.40 uur dat twee mannen zich verdacht ophielden in de winkel. Uiteindelijk wilden de mannen de winkel verlaten met een aantal goederen die niet afgerekend waren. Het personeel hield de mannen aan en belde de politie. Beide verdachten een 62 en 52-jarige man beiden uit Utrecht - werden voor verhoor ingesloten op het bureau.