Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Ede, buurtbewoonster grijpt in bij brandje
Publicatiedatum: 23-01-2003

Een buurtbewoonster aan de Floreslaan in Ede heeft gisteren wellicht erger weten te voorkomen door kordaat ingrijpen bij een brandje bij een school aan die straat. Omstreeks kwart voor zes 's avonds ontdekte de vrouw vanuit haar woning een rode gloed vanachter het schoolgebouw. Toen zij buiten ging kijken zag zij een stapel kranten branden. Door deze uit elkaar te trappen en weg te halen bij het schoolgebouw heeft zij wellicht erger weten te voorkomen. De schade bleef hierdoor beperkt. De oorzaak van het brandje is overigens nog onbekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk, flitspaal "noteert'' ruim 200 overtreders Publicatiedatum: 23-01-2003

De flitspaal op de Vetkamp in Nijkerk heeft de afgelopen dagen 206 snelheidsovertreders geregistreerd. In de periode van 16 tot 21 januari passeerden ruim 13.000 voertuigen de flitspaal. Nijkerk kent twee flitspalen, waaronder die op de Vetkamp. De palen zijn geplaatst om het aantal snelheidsovertredingen op verkeersonveilige locaties in te dammen en daarmee de verkeersveiligheid te vergroten. De Vetkamp is een van die verkeersonveilige locaties. Vanaf begin vorig jaar tot op heden hebben zich op die weg 15 verkeersongevallen voorgedaan, waarvan 3 met letsel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, 175 bekeuringen door flitspaal
Publicatiedatum: 23-01-2003

In de periode van 2 januari tot 21 januari zijn 175 snelheidsovertreders geregistreerd door de flitspaal op de Molenstraat in Ede. Gedurende die periode passeerden ruim 99.000 voertuigen. In de maand december van het vorig jaar zijn in de regio Gelderland-Midden vijftien nieuwe flitspalen geplaatst op verkeersonveilige locaties. Dit zijn wegen en kruispunten waar veel ongelukken gebeuren met ernstige afloop. Uit onderzoek was gebleken dat deze ongelukken plaatsvonden door snelheids- en/of roodlicht-overtredingen. Het plaatsen van flitspalen moet het aantal verkeersovertredingen op het gebied van snelheid en rood-licht terugdringen en komt daarmee de verkeersveiligheid ten goede. Het aantal flitspalen in Ede is sinds december vorig jaar uitgebreid van twee naar vijf stuks. Vanaf begin vorig jaar tot heden hebben zich op de Molenstraat in totaal 58 verkeersongevallen voorgedaan, waarvan 6 met letsel en 1 dodelijk.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606