Politie Amsterdam-Amstelland

Overval op bedrijf
23-1-2003. Gisteravond vond een gewapende overval plaats op een bedrijf aan de Hogehilweg. Rond half negen was een werknemer in het magazijn van dat bedrijf aan het werk. Hij was bezig met het laden van goederen in een bestelauto. Plotseling werd hij door twee onbekende mannen overvallen. Een van hen richtte een pistool op hem en bedreigde hem daarmee. Daarna kreeg het slachtoffer met een onbekend voorwerp een klap op het hoofd. Vervolgens werd hij vastgebonden. Hierna sloegen de overvallers hun slag en gingen er vandoor. Proef verraadt winkeldief
23-1-2003. Gistermiddag rond vijf uur arresteerde de politie een 15-jarige jongen die kort daarvoor met een kompaan een aantal computerspelletjes had gestolen bij een winkel op het Buikslotermeerplein. Hij wist eerst te ontkomen, maar kon later worden aangehouden omdat hij tijdens een worsteling met het personeel een proefwerkblaadje met zijn naam erop had verloren.
---

Controle levert wapen op

23-1-2003. Gisteravond hield de politie in de omgeving van de Karspeldreef een 25-jarige automobilist aan op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De bestuurder ging er bij een verkeerscontrole vandoor, maar kon na een korte achtervolging in de kraag worden gevat. Daarbij ontstond een aanrijding waarbij een politieauto werd beschadigd. De man bleek geen rijbewijs te hebben en had bovendien een geladen vuurwapen onder zijn stoel liggen. Overval winkel

15-1-2003. Gistermiddag werd een winkel aan de Amstel overvallen. Hierbij raakte niemand gewond. Even voor drie uur kwam de overvaller de zaak binnen, bedreigde de winkelmedewerkster met een mes en eiste geld. Op dat moment waren alleen het personeelslid en een klant in de winkel aanwezig. Nadat de rover een onbekend geldbedrag had buitgemaakt, vluchtte hij de winkel uit in de richting van het Muntplein.

Signalement
blank uiterlijk
ongeveer 175 centimeter lang
leeftijd tussen de 25 en 30 jaar
kort, golvend, donkerblond haar
Hij droeg:
een crèmekleurige broek
een kort zwart lederen jack tot op de heupen
en hij had oordopjes van een walkman in.
De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen via (020) 559 2321
Overval kledingzaak
20-1-2003. Vrijdagmiddag vond een gewapende overval plaats op een kledingwinkel aan de Albert Cuypstraat. Rond zes uur kwamen twee gemaskerde mannen de winkel binnen. Op dat moment waren drie personeelsleden in de zaak aanwezig. De overvallers bedreigden de medewerkers met een vuurwapen en eisten geld. Daarna verdwenen zij spoorloos.
Administratief talent gezocht

21-1-2003. Ben je een administratief talent? Dan hebben we de baan voor jou. Klik snel door naar onze vacatures.

---

Resultaten tips

22-1-2003. Vorige week vroegen we uw assistentie bij twee zaken: een taxichauffeur die doorreed na een ongeval en een zwaargewond slachtoffer achterliet en een inbraak op een benzinestation.

Inmiddels is de bewuste taxi achterhaald. Er werd al een arrestatie verricht. Het onderzoek is nog gaande. Heeft u informatie over deze zaak, bel dan met (020) 559 3300. Meer gegevens vindt u op de assistentie-pagina.

Wat betreft de inbraak in het benzinestation aan de Slochterweg is het onderzoek nog in volle gang. Er zijn een aantal waardevolle tips binnengekomen.

Namens alle betrokkenen, bedankt voor uw medewerking!
---

Onbekende man gevonden
23-1-2003. Gistermiddag rond vijf uur werd aan de Holterbergweg het stoffelijk overschot van een onbekende man aangetroffen. Het slachtoffer lag half in de sloot en half in de berm. De overledene is naar een mortuarium overgebracht. De recherche stelt een onderzoek in naar de identiteit van de man. Om de doodsoorzaak vast te kunnen stellen zal sectie op het lichaam plaatsvinden. Controle dodehoekspiegel

22-1-2003. Gisterochtend heeft wijkteam Klimopweg samen met surveillanten en specialisten van de ongevallendienst een vrachtwagencontrole gehouden. Op de Cornelis Douwesweg werden ruim honderd vrachtautos gecontroleerd. Er werd speciale aandacht geschonken aan de dodehoekspiegel. Slechts vier wagens bleken deze speciale spiegel of een vervangende camera/monitor niet aangebracht te hebben. Zij werden daar dan ook voor bekeurd.

Verplicht
Vanaf 1 januari is de dodehoekspiegel of een vervangende camera/beeldscherm verplicht. Bij reguliere zwaar vervoercontroles wordt daarop extra gecontroleerd. Gisterochtend bleek dat veel chauffeurs wel spiegels hebben aangebracht maar dat ze niet goed afgesteld staan.
Advies
Een advies voor voetgangers, fietsers en bromfietsers: blijf altijd goed opletten als u naast een vrachtwagen staat. Als u vanuit uw positie via de spiegels de chauffeur kan zien, dan kan hij u ook zien. Het is bij kruisingen en afslaande vrachtautos verstandiger om achter de vrachtwagen te blijven of er ruim voor zodat u in het zicht staat van de chauffeur.

---
Nieuwjaarstoespraak J. Kuiper
Allereerst wens ik u allen een heel voorspoedig 2003 toe. Laat ik beginnen met goed nieuws, de criminaliteit in de regio Amsterdam-Amstelland is in 2002 opnieuw gedaald en ook ditmaal met een aanzienlijk percentage. Hoewel wij u de specifieke cijfers apart zullen aanreiken, kan ik u zeggen dat de daling rond de 7% bedraagt. Het aantal arrestanten ligt weer hoger dan in 2001, bijna 51.000 (U weet nog wel, een Arena vol). Maar dat aantal had beduidend hoger kunnen liggen als er niet zo'n groot cellenprobleem was geweest. Ik heb eerder gezegd dat het gebrek aan celcapaciteit en het plaatsen van in bewaring gestelden en vreemdelingen in politiecellen ons opsporingsvermogen, onze productiviteit en onze effectiviteit aantasten. Naar aanleiding van het signaal dat burgemeester Cohen over dat probleem aan het kabinet heeft afgegeven, zal de minister van Justitie binnenkort met de driehoek komen praten over oplossingen. Lees meer
Bekijk de cijfers...

---
Doden bij overval hotel
7-1-2003. Maandag 6 januari heeft Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de geweldadige overval maandag 30 december op een hotel aan de Leidsekade waarbij twee slachtoffers vielen.
Lees hier meer.

---
Volontairs gezocht
Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt volontairs!.
Winteroffensief woninginbraken
10-1-2003. De Politie Amsterdam-Amstelland is een winteroffensief tegen woninginbraken begonnen. Van december tot en met maart worden in de hele regio acties gehouden om het aantal inbraken terug te dringen. Het is bekend dat er in deze donkere maanden doorgaans meer wordt ingebroken dan in andere perioden. De politie wil op deze manier de trend breken.

Lees meer.