Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave donderdag 23 januari 2003

* VROUW GEWOND BIJ BEROVING
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Woensdagavond omstreeks half zeven raakte op de Watermolen een 80-jarige vrouw uit Krimpen aan den IJssel gewond bij een beroving. Het slachtoffer liep op een bruggetje toen een onbekende man op haar afliep en haar tas probeerde weg te rukken. De vrouw verzette zich maar moest loslaten toen de verdachte haar een klap in het gezicht gaf. Doordat de man de tas met kracht uit de handen van de vrouw probeerde te trekken, kwam ze ten val. Hierbij liep ze een gebroken heup op. Ze is opgenomen in het IJssellandziekenhuis.


* TWEE HANDELAREN IN VERDOVENDE MIDDELEN GEARRESTEERD

ROTTERDAM - De Districts Ondersteuningsgroep van de politie van het district West heeft woensdagmiddag twee handelaren in verdovende middelen aangehouden. Het gaat om twee Rotterdammers van 24 en 30 jaar oud, die met toestemming van de Officier van Justitie buiten heterdaad werden gearresteerd. De actie op het tweetal werd uitgevoerd ter bestrijding van drugs- en andere overlast in het kader van 'Keep on Cleaning'.

Woensdagmiddag, rond kwart voor vijf, werd het tweetal op de 1e Middellandstraat in de kraag gevat. Met hun toestemming werden twee woningen doorzocht. In één pand werden spullen gevonden die gebruikt worden bij het versnijden van heroïne. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld.


* DEALER AANGEHOUDEN OP CENTRAAL STATION
ROTTERDAM - Een 24-jarige man zonder vaste woonplaats is woensdagmiddag op het Centraal Station gearresteerd omdat hij aan het handelen was in verdovende middelen. Politiemensen van de Bereden Brigade zagen dit gebeuren en hielden hem aan in het kader van de bestrijding van de overlast. Bij zijn fouillering had hij 13 zakjes coca
* VERNIELER OP HETERDAAD BETRAPT EN IN VERZEKERING GESTELD

ROTTERDAM - Woensdagmiddag werd een 15-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden, omdat hij met een steen een ruit ingooide van een school aan de De Waghemakerestraat. Hij wordt verdacht van meer vernielingen en is ingesloten.

Een politieman, in z'n vrije tijd, zag woensdagmiddag rond vier uur drie jongens in de buurt van de school. Eén van hen pakte een steen van straat en gooide een ruit in. De politieman heeft de stenengooier direct aangehouden, waarna hij is overgebracht naar een politiebureau.

Bij het eerste onderzoek bleek dat hij de afgelopen maand, met anderen, vermoedelijk zo'n 60 ruiten heeft ingegooid, over auto's gelopen en een aantal inbraken gepleegd. De verdachte is in verzekering gesteld. De recherche van het district Oost stelt een onderzoek in naar de andere verdachten in deze zaak.


* SCOOTERDIEF AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Oost hebben woensdagmiddag een 15-jarige scooterdief aangehouden. Tijdens de surveillance hoorden ze dat er in de Herman Robbestraat een scooter was gestolen. Op de Goudsesingel zagen ze een medewerker van buurtpreventie Crooswijk, met zijn medewerking kon de verdachte worden aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.

Bestrijding van Jeugdproblematiek is één van de prioriteiten van de politie Rotterdam - Rijnmond.


* AUTOKRAKER BETRAPT EN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum heeft donderdagmorgen omstreeks drie uur op de Westzeedijk een 31-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt bij het openbreken van auto's. Politiemensen betrapten de verdachte op heterdaad, naar aanleiding van een melding. Hij had inmiddels drie geparkeerde auto's opengebroken. De autokraker werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Avonduitgave woensdag 22 januari 2003

* DERTIENJARIGE JONGEN BEROOFD
ROTTERDAM - Woensdagmorgen omstreeks tien uur werd op de Blaak een dertienjarige jongen uit Rotterdam beroofd van zijn mobiele telefoon. Drie onbekende mannen kwamen op het slachtoffer af en, onder bedreiging van een mes, moest hij zijn mobiele telefoon afstaan. Met de buit nam het drietal ijlings de benen in onbekende richting.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
VLAARDINGEN - Naar aanleiding van klachten over stankoverlast werd woensdagmorgen door politiepersoneel van het Bureau Vlaardingen een onderzoek ingesteld in een woning aan de Zwaluwenlaan. In twee kamers werden in totaal 202 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, aangetroffen en in beslag genomen. Tevens bleek dat er met de stroomvoorziening was geknoeid, waarna de elektriciteit werd afgesloten. Tegen de 31-jarige bewoner werd op grond van de Opiumwet proces-verbaal opgemaakt.


* MIDDELVINGERGEBAAR TEGEN POLITIEMAN: 230 EURO BOETE

ROTTERDAM - Woensdagmiddag kort voor half twee plukte een politieman op het metrostation Oosterflank een negentienjarige Rotterdammer uit de metro, nadat deze even tevoren meerdere malen z'n middelvinger opstak. De politieman reed op de motor op de Prins Alexanderlaan langs de rijdende metrotrein, toen hij de knaap opmerkte. Hij haalde de metro in, reed vervolgens met z'n motor de trap en het perron op en haalde de man uit de metro. Op het bureau kreeg de Rotterdammer een boete opgelegd van 150 euro als hij direct zou betalen. Dat kon hij niet, waarop hij binnenkort een acceptgirokaart in z'n brievenbus zal aantreffen ad 230 euro.


* OPA OP DE BON NA RIJLES AAN TWAALFJARIGE KLEINZOON

DIRKSLAND - Woensdagmorgen rond kwart voor elf zagen surveillerende politiemensen op de Westdijk wel een heel jonge bestuurder in een personenwagen. De auto werd aan de kant gezet, waarbij bleek dat de bestuurder, woonachtig in Dirksland, twaalf jaar was. Naast hem zat z'n 71-jarige opa uit Ouddorp, die hem rijles gaf. De opa verklaarde dat er eigenlijk niets kon gebeuren, want hij had immers de handrem binnen handbereik. Zijn rij-instructie werd niet gewaardeerd door de politiemensen, die hem een bekeuring gaven voor het rijles geven zonder in het bezit te zijn van een geldig certificaat.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving en Afdeling Verkeerstoezicht) hield woensdagmorgen en -middag radarsnelheidscontroles op de Pleinweg, Stationweg en Paradijslaan. Tussen kwart over zeven en half negen werd gecontroleerd op de Pleinweg. Hier overschreden 13 van de 1120 passerende automobilisten de 50 km-limiet, Hoogst gemeten snelheid bedroeg 63 km/uur. Op de Stadionweg werd tussen half tien en kwart over elf gecontroleerd. Van de 1260 voorbijrijdende automobilisten hielden 130 het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogste score bedroeg 85 km/uur in plaats van '50'. Tussen vijf uur en half zeven flitste de snelheidsradar op de Paradijslaan 7 van de 377 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 65 km/uur, terwijl '50' daar is toegestaan.


* HENNEPKWEKERIJ IN SLOOPPAND
ROTTERDAM - Personeel van een sloopbedrijf trof woensdagmiddag tijdens sloopwerkzaamheden in een pand aan de Beijerlandselaan een hennepkwekerij aan. Politiepersoneel nam vervolgens de 232 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag, terwijl Eneco de stroomvoorziening afsloot. Een eigenaar van de hennepkwekerij werd niet aangetroffen.


* SIGARENWINKELIER MEPT TWEE OVERVALLERS MET EEN STUK HOUT Z'N ZAAK

UIT
ROTTERDAM - Woensdagmiddag rond kwart voor vijf werd door twee gemaskerde mannen, waarvan er één was gewapend met een neppistool, getracht een sigarenzaak aan de Teldersweg te overvallen. Daarbij werd de 55-jarige echtgenote van de eigenaar bedreigd, waarbij zij het nepvuurwapen in haar nek gedrukt kreeg. De 57-jarige eigenaar van de zaak greep tijdens de overval een stuk hout en mepte ermee de beide overvallers, die geen buit maakten, z'n zaak uit. Beiden namen vervolgens hals over kop de benen. Ondanks een uitgebreide zoekactie door gealarmeerde politiemensen werd het tweetal niet meer in de omgeving aangetroffen.