Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 23-01-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51 40 19 52

Getuigenoproep straatroof
ALMERE De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die woensdag 15 januari plaatsvond op het Duinroospad. Een 71-jarige vrouw uit Almere op het Duinroospad (Bloemenbuurt), toen er opeens een nog onbekende man haar tas afpakte. Hierdoor verloor ze haar evenwicht en viel. Ze liep hierbij een pijnlijke knie en hoofd op. De nog onbekende man is hard weggelopen.
De politie is in het bijzonder op zoek naar een vrouw met een wandelwagen. Na het incident heeft zij nog met het slachtoffer gesproken. Haar getuigenverklaring is van groot belang voor het politieonderzoek. De politie vraagt haar contact op te nemen, tel: 0900-8844.

Aanrijdingen
LELYSTAD Op de Tjalk vond woensdagavond een aanrijding plaats tussen een 30-jarige automobilist uit Lelystad en een 42-jarige fietster uit Lelystad. Vermoedelijk had de automobilist die op de Tjalk richting het Bildt reed, bij het links afslaan de fietster die op de Tjalk vanaf de Bildt fietste, over het hoofd gezien. De vrouw is ter controle naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht. Een 47-jarige bestuurder van een bestelauto uit Lelystad raakte woensdagochtend op de Horst gewond na een botsing met de auto van een 35-jarige vrouw uit Lelystad. De bestelautomobilist zag vermoedelijk de auto die van rechts kwam, over het hoofd. De 47-jarige is met keuzingen naar het ziekenhuis gebracht.

Gewond
ALMERE Een 25-jarige man uit Almere liep woensdagmiddag in zijn woning op de Dwangmolenstraat hoofdletsel op. Volgens de verklaringen is de man onwel geworden. Een voor hem bekende vrouw die in de woning aanwezig was, heeft hulp gezocht bij omwonenden. De man is per ambulance naar het Flevoziekenhuis gebracht.

Vernieler aangehouden
ALMERE Surveillerende agenten grepen een 15-jarige jongen uit Almere op het Kesslerpad in de kraag op verdenking van het spuiten van grafitti bij een tunnel. De jongen die wegfietste toen de agenten aankwamen, had verfspullen bij zich en bekende tegenover de agenten.

Aanhouding voor bedreiging
ALMERE De politie kreeg woensdagavond een melding van een bedreiging in een horecagelegenheid op het Stationsplein. Volgens de verklaringen hadden twee bezoekers zich vervelend gedragen en waren deze door de eigenaar uit de zaak gezet. Daarbij hadden de verdachten gedreigd en een had een stoel richting de aangever gegooid. Op aanwijzen van een getuige hield de spoorwegpolitie beide verdachten in een andere horecagelegenheid in de buurt aan en droeg deze over aan de politie Almere. Beiden (17 en 18 jaar uit Lelystad) zijn voor nader verhoor ingesloten. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

Aanhouding voor niet weggaan
ALMERE Een 20-jarige man uit Almere is woensdagmiddag op het Beeldhouwerpad aangehouden voor belediging van de politie. Een jongen had surveillerende agenten mondeling beledigd. Toen de agenten deze hierop wilden aanspreken, bemoeide de 20-jarige zich ermee. Deze werd herhaaldelijk gevraagd om weg te gaan, maar deze gedroeg zich vervelend en voldeed niet aan het bevel. Daarop is hij aangehouden en verhoord op het bureau. De inwoner van Almere is heengezonden en proces-verbaal is opgemaakt.

Brandende container
ALMERE De politie verplaatste woensdagnacht een brandende vuilnisbak die voor een woning op het Ijlstpad stond. De brandweer die ook ter plaatse kwam, bluste de brand. De politie sluit brandstichting niet uit (mogelijk wegens een familiekwestie).

Lichten gecontroleerd
EMMELOORD De politie controleerde woensdagochtend de lichten van fietsers op de Marknesserweg. Van de 30 gecontroleerde fietsers, kregen 5 een boete, omdat hun verlichting niet in orde was. LELYSTAD Ook in deze gemeente controleerde de politie s ochtends de verlichting. In totaal zijn in de Schouw en op het horecapleintje 55 boetes in minder dan 1 uur tijd uitgedeeld. De politie verbaasde zich over het enorme aantal fietsers zonder licht. Neem uw verantwoordelijkheid en zorg dat uw fietsverlichting in orde is! Ook s avonds zijn 5 boetes binnen de gemeente uitgedeeld voor het rijden zonder licht.

Easy Rider
ZEEWOLDE In het kader van het Easy Rider-project, controleerde de politie woensdagochtend brommers op de Zeewolderdijk. In totaal zijn 19 brommers op de rollerbank getest op constructiesnelheid. Daarvan overschreden 7 brommers het maximale toegestane vermogen. De bestuurders hiervan kregen een boete. Verder zijn nog 2 bekeuringen uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van het certificaat en voor een defecte rem.
LELYSTAD De politie hield ook in deze gemeente, net zoals de dag hiervoor, een dergelijke controle. Woensdagmiddag zijn 8 bromfietsers gecontroleerd. Slechts drie hievan hadden alles in orde. De rest kreeg 5 boetes, waarvan 2 voor teveel vermogen aldus de uitslag van de test op de rollerbank.

Geen rijbewijs
LELYSTAD Een 20-jarige man uit Nagele is woensdagnacht op de Zuigerplasdreef staande gehouden wegens het rijden zonder rijbewijs. De auto van de man viel surveillerende agenten op, omdat deze enkel de stadsverlichting aan had. De agenten hielden de bestuurder staande en deze bleek geen geldig rijbewijs te hebben. Hij kreeg hiervoor een boete en moest op het politiebureau een andere openstaande boete ook nog betalen. De auto is in beslag genomen.