Gemeente Heythuysen

Nieuws

Opsporen explosieven gestart

De firma AVG Geoconsult Heijen BV uit Gennep is op 20 januari 2003, in opdracht van de Grontmij en de gemeente Heythuysen, gestart met het opsporen van explosieven in het uitgebaggerde slib langs de Uffelse beek in Grathem.
Hoelang deze werkzaamheden zullen duren, is niet bekend. De opsporingswerkzaamheden vinden plaats vanaf het kanaal Wessem-Nederweert tot aan de Brugstraat in Grathem, aan beide kanten van de Uffelse beek.
Aanleiding voor deze opsporing is de vondst van tankmijnen en granaten die twee weken geleden door vier Grathemse jongens werden ontdekt langs de beek.
De omliggende bewoners zijn inmiddels door de gemeente op de hoogte gesteld van de aanvang van de werkzaamheden. De gemeente doet tevens een beroep op eenieder het gebied waar de werkzaamheden plaatsvinden niet te betreden.
De eventuele explosieven die door de firma AVG Geoconsult Heijen BV gevonden worden zullen door de firma worden veilig gesteld, in afwachting van ruiming door het EOC.

De gevonden projectielen (tankmijnen, rook- en handgranaten) die de vorige week dinsdag en woensdag zijn gevonden, zijn inmiddels door het EOC (Explosieven Opruimings Commando) opgeruimd en onschadelijk gemaakt.