* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland. * District Noordwest Veluwe

P E R S B E R I C H T E N

POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

(1)
23 januari 2003

Harderwijk-onder invloed
Politiemensen zagen een 28 jarige man uit Harderwijk in de nacht van 22 op 23 januari slingerend per fiets over de Hoofdweg rijden. Hij wilde in eerste instantie niet meewerken aan een blaasproef en schold één van de politiemensen uit. Hij werd daarom voor een alcoholtest meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 1.9 promille. Hij kreeg een boete voor het beledigen van een ambtenaar in functie en voor openbare dronkenschap.

Nunspeet-onder invloed
Een 52 jarige man uit Vierhouten werd op 22 januari 's middags met zijn personenauto staande gehouden op de Plesmanlaan voor een blaastest. Blies 0.7 promille en kreeg een rijverbod van 1 uur.

Epe- glad wegdek
Op 22 januari kwam er een melding binnen dat het wegdek op de Tongerenseweg bij de rotonde richting 't Harde glad was door vermoedelijk meel. Ter plaatse bleek dat het wegdek inderdaad was besmeurd met meel en vermoedelijk ook olie. De politie zette de weg af en de brandweer kwam ter plaatse om het wegdek schoon te spuiten.

Epe- truck met oplegger in de sloot langs A50
In de nacht van 22 op 23 januari omstreeks 02.40 uur was er op de A50 een truck met oplegger van de rijbaan geraakt en op de zijkant in de sloot terechtgekomen. De bestuurder, een 43 jarige man uit Koln, kwam er slechts met enkele schrammen goed vanaf. Zijn cabine had zich diep in de sloot geboord. De politie, Rijkswaterstaat en een afsleepbedrijf kwamen ter plaatse. De lading, een grote hoeveelheid sinaasappels, werd overgepakt in een andere oplegger. Om ongeveer 10 uur zal met de berging begonnen worden. Deze zal naar verwachting ongeveer 2 uur duren. Verkeer kan daar enige hinder van ondervinden.

Epe- aanhouding verdachte
De politie heeft op 22 januari een 27- jarige man uit Heerde aangehouden terzake oplichting. Hij had op 16 augustus 2002 bij een bezinepomp aan de Enkweg voor 25 euro benzine getankt . Omdat hij niet kon betalen had hij zijn paspoort afgegeven, maar was niet meer teruggekomen. Zijn paspoort bleek vervallen. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. De man is ingesloten omdat hij nog een eerder opgelegde straf van 26 dagen uit moest uitzitten.

Ermelo- twee bestuurders onder invloed
Een 49 jarige vrouw uit Ermelo werd op 22 januari met haar auto staande gehouden op de Putterweg voor een blaasproef. Ze blies 1,0 promille en kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Een 52 jarige man uit Ermelo werd op 22 januari met zijn auto staande gehouden op de Oude Nijkerkerkerweg voor een blaasproef. Hij blies 0.9 promille en kreeg een proces verbaal en een rijverbod van vier uur.

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
038-37 5 10 50
b.g.g. 0900-8844