Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 23-01-2003
1e persbericht van donderdag 23 januari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Inbreker aangehouden
Een man van 30 jaar zonder vaste woon of verblijfplaats is woensdagmiddag rond 15.30 uur op de Deken van Somerenstraat aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van twee computerschermen uit een kantoorgebouw aan de Vestdijk in Eindhoven. Dat gebeurde tussen 31 december en 3 januari. De man zit nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Man beroofd van tien euro
Een jongen van 17 jaar uit Eindhoven is donderdagochtend rond 3.00 uur in een woning in Woensel-Zuid aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor op de Van Galenstraat een man van 25 jaar uit Valkenswaard zou hebben beroofd van 10 euro. Hij zou daarbij met een mes hebben gedreigd. Er zouden nog twee daders aan de beroving hebben meegewerkt, maar die zijn spoorloos verdwenen. De 17-jarige verdachte zit nog vast.

Eindhoven: Inbreker aangehouden
Een man van 33 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is woensdagmiddag rond 13.30 uur op de Deken van Somerenstraat aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van een inbraak op 2 januari in een woning aan de Bakkerstraat in Eindhoven. Daarbij werd een dvd-speler meegenomen. Een ruit van de achterdeur werd vernield. De man zit nog vast voor onderzoek.

Eindhoven: Fietsverlichtingscontrole
Bij een controle op fietsverlichting op de Strijpsestraat en de Berkenstraat zijn zeven bekeuringen uitgedeeld. Dat gebeurde donderdagochtend tussen 7.00 en 8.45 uur. De zeven fietsers hadden geen van allen licht aan.

Oirschot: Inbraak bedrijf
Bij een inbraak in een bedrijf aan Den Uitvanck zijn een laptop en een computerscherm gestolen. Dat gebeurde donderdagochtend rond 5.30 uur. Eerst werd een ruit ingeslagen, waarna het raam werd opengemaakt en het kantoor werd doorzocht.

Deurne: Limburger gewond bij botsing
Een man van 25 jaar uit het Limburgse Wansum is donderdagochtend rond
2.00 uur gewond geraakt bij een ongeval. Hij zat als passagier in een auto die op het Haageind uit de bocht vloog en tegen een lantaarnpaal belandde. De bestuurder van de auto is er vandoor gegaan en is nog spoorloos verdwenen. De Limburger is met een gebroken neus en enkele gebroken ribben opgenomen in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond.

Geldrop: Drietal aangehouden voor autodiefstal
Een man van 29 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, een man van 29 uit Eindhoven en een vrouw van 23 uit Sint-Oedenrode zijn donderdagochtend rond 1.30 uur op de Reinoutlaan aangehouden. De politie kreeg een melding binnen dat het drietal in een auto in de omgeving van de Reinoutlaan rondreed, en veel interesse leek te hebben in geparkeerde autos. Uit onderzoek bleek dat de wagen waarin ze zaten kort daarvoor was weggehaald bij een woning aan de Carpinistraat. In de wagen lag ook inbrekersgereedschap. Het drietal is aangehouden en zit nog vast voor onderzoek.

Budel: Diefstal uit woning
Bij een diefstal uit een woning aan de Hufkesstraat zijn een bankpasje en 150 euro contant geld meegenomen. Dat gebeurde tussen woensdagavond 22.30 uur en donderdagochtend 6.30 uur. De achterdeur was niet afgesloten.

Gemert: Man mishandelt ex-vriendin
Een man van 39 uit Gemert is woensdagavond rond 22.45 uur aangehouden in een woning in Gemert. Hij zou kort daarvoor zijn ex-vriendin van 33 jaar uit Eindhoven in een andere woning in Gemert hebben mishandeld. Hij was naar het huis toegegaan omdat hij wilde dat de vrouw met hem meeging. Toen ze dat weigerde, gooide hij een fles naar haar toe. Ook vernielde hij een tafel. Daarna sloeg hij de vrouw op haar hoofd en armen, en schopte tegen haar been. Nadat hij naar buiten was gegaan, gooide hij het woonkamerraam kapot. De gewaarschuwde politie heeft hem kort daarna aangehouden. De man zit nog vast voor nader onderzoek.