Actueel

Detentieomstandigheden van "bolletjesslikkers".
Bron: Rechtbank Haarlem

Datum actualiteit: 23-01-2003

De rechtbank Haarlem, zitting houdende in Utrecht, heeft vandaag uitspraak gedaan in een aantal zaken van zognoemde "bolletjesslikkers" die in afwachting van hun berechting gedetineerd zijn in Detentie Centrum Zeist.
In enkele van deze zaken was een beroep gedaan op de detentiesituatie in Zeist; de advocaten bepleitten dat de omstandigheden daar reden zou moeten zijn voor strafvermindering. De leden van de rechtbank die over deze zaken moesten oordelen, hebben op 20 januari jl. een bezoek gebracht aan het Detentie Centrum Zeist. Blijkens de uitspraken die vandaag gedaan zijn, is de rechtbank van oordeel dat de detentieomstandigheden in Zeist wel in negatieve zin afwijken van de omstandigheden in reguliere huizen van bewaring, maar dat die niet zodanig zijn dat dit reden is om de op te leggen straf te verminderen. De rechtbank gaat er daarbij wel vanuit dat de straf niet volledig in Zeist moet worden uitgezeten.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AF3233

Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...t_id=10467&i=&ti= http://www.rechtspraak.nl/act...d=10467&i=25&ti=3 . Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...t_id=10467&i=&ti= .