Politie IJsselland Persberichten politie Zwolle
van woensdag 22-jan-2003 07:00 uur
tot donderdag 23-jan-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx

---

FIETSTER GEWOND NA AANRIJDING

ZWOLLE Woensdagmiddag raakte een 24-jarige fietster uit Zwolle gewond bij een aanrijding met een auto op de rotonde Harm Smeengekade en de Kamperpoortbrug. Per ambulance werd zij met gekneusde ribben naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van deze auto, een 44-jarige man uit Nijerveen, sloeg rechts af en zag daarbij de hem achteropkomende en doorgaande fietster over het hoofd. De verlichting van de fiets werkte niet.


---

MAN GEWOND NA BOTSING MET VRACHTWAGEN

ZWOLLE Donderdagmorgen, rond 05.30 uur, vond op de kruising Oldeneelallee/ Geerenweg/ Nipkowstraat een aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en een personenauto. De bestuurder van de personenauto, een 43-jarige man uit Zwolle verleende geen voorrang aan de bestuurder van een 37-jarige vrachtwagenbestuurder uit Emmeloord, die op de voorrangsweg reed. De Zwollenaar raakte zwaar gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


---

ONDER INVLOED

ZWOLLE Donderdagmorgenvroeg werd een 26-jarige autobestuurder uit Zwolle bekeurd omdat hij onder invloed op de Kranenburgerweg reed. Ter hoogte van de Erasmuslaan zag hij een rotonde over het hoofd en reed daarbij tegen een verkeersbord en een verkeersgeleider. Bij controle blies hij 765 ug./l. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Zijn auto moest door een bergingsbedrijf worden weggesleept.

Op de Zwartewaterallee blies een 22-jarige autobestuurder uit Zwolle, bij een controle later in de nacht, 405 ug./l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 3 uren.


---

INBESLAGNAME LASERSHIElDS

ZWOLLE Op de Ceintuurbaan werd woensdagmiddag bij een 48-jarige autobestuurder uit Meppel, tijden snelheidscontroles, geconstateerd dat hij een zogeheten lasershield in zijn auto had. Het 'anti-snelheidscontrole-systeem' werd gedemonteerd en in beslaggenomen. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Eerder op de dag was op de Voorsterweg, bij een 34-jarige autobestuurder uit Giethoorn, ook al een dergelijk systeem in beslaggenomen. Ook hij kreeg een proces-verbaal


---

VROUW AANGEHOUDEN NA GELUIDSOVERLAST

ZWOLLE Woensdagavond is een 21-jarige vrouw uit Zwolle aangehouden na klachten over geluidsoverlast. Daarbij werd haar tv, in beslaggenomen. Bij eerdere klachten was haar de inbeslagname van de 'geluidsbron'al in het vooruitzicht gesteld. Zij verkeerde onder invloed van alcoholhoudende drank waarvoor zij voor haar woning werd aangehouden en ingesloten. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.


---

HALT-VERWIJZING NA VUURWERKGEBRUIK IN KANTINE

ZWOLLE Een 17-jarige scholier uit Zwolle werd woensdagmiddag aangehouden nadat hij in de kantine van zijn school aan de Assendorperdijk een astronaut had afgestoken. De kantine zat op dat moment vol scholieren.


---

BEKEURINGEN BIJ BROM- SNORFIETSCONTROLES

ZWOLLE Bij controles op de Blaloweg werden woensdagmorgen, tijdens de ochtendspits, 23 bekeuringen uitgeschreven voor: te hoge constructiesnelheid (19); geen valhelm (2); geen juist geel/ of oranje aanduidingplaatje (2). Van de 37 gecontroleerde brom- snorfietser bleken er 18 in orde.


---

CONTROLES OP DRAGEN AUTOGORDELS

ZWOLLE Bij controles op het gebruik van de autogordel werden woensdagmiddag op de Monteverdilaan 20 bestuurders bekeurd omdat zijzelf, of een van de inzittenden, geen autogordel droegen.

Op de Wipstrikkerallee werden woensdagmiddag 50 autobestuurders gecontroleerd op het gebruik van de gordel. Hierbij vielen 4 bekeuringen.

Intensieve controles
De politie controleert wekelijks intensief op het dragen van de gordel. Bovendien wordt minimaal een keer per jaar een speciale gordelweek gehouden, om zo het nut en de noodzaak van het dragen van de gordel onder de aandacht te brengen. Wie de gordel draagt, heeft maar liefst veertig procent minder kans op letsel als hij bij een ongeval betrokken raakt.

Resultaten
De intensieve controles leveren gelukkig resultaat op: het percentage bestuurders dat de gordel wel draagt, stijgt langzaam maar gestaag. Lag het percentage bestuurders die de gordel draagt in 2000 binnen de bebouwde kom nog op 73 procent, bij de laatste meting eind 2002 was dat al 79 procent. Buiten de bebouwde droeg in 2000 83 procent de gordel. Bij de meting eind 2002 bleek dat percentage op 88 te liggen. De intensivering van het verkeerstoezicht en activiteiten van andere verkeerspartners zoals 3VO dragen mede bij aan deze stijging.


---

BEKEURINGEN BIJ ROODLICHTCONTROLES

ZWOLLE Op de Nieuwe Veerallee vielen woensdagmorgen, tijdens de ochtendspits, 9 bekeuringen omdat bestuurders de rode verkeerslichten negeerden.


---

Politie IJsselland
Dagrapport Pers Kampen
van Woensdag 22-jan-2003 07:00 uur
tot Donderdag 23-jan-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---

OPENING RIJKSWEG N-50

Vanmorgen werd toezicht gehouden tijdens en na de openstelling van het nieuwe gedeelte N-50 en Eilandbrug. Vanaf 10.00 uur is de weg open. De verkeerslichten aan de zijde Ramspol zijn nog niet in werking. Tijdens opening geen bijzonderheden.
---

TANKAUTO GEKANTELD NABIJ OPRIT N-50

KAMPEN - Een 64-jarige man uit IJsselmuiden kwam omstreeks 13.30 uur op de afslag Flevoweg naar de N-50 toe, richting Zwolle, met zijn tankauto naast de weg, waardoor deze kantelde. De tankauto zat vol dieselolie en benzine. Nadat dit eruit gepompt was is de auto weer rechtop gezet. Verkeer werd omgeleid wat behoorlijk veel overlast gaf in Kampen. Om 22.30 uur werd de weg weer vrijgegeven. 03-008800

---

FIETSTER GEWOND OP DE KENNEDYLAAN

KAMPEN - Een 22-jarige vrouw uit Kampen komt aan het bureau en deelt mee dat ze vandaag is aangereden door een bestuurster van een auto. Deze reed vanaf de Horstsingel de Kennedylaan op en verleende haar geen voorrang. De bestuurster had haar gevraagd of ze ook wat mankeerde. Dit was niet het geval. Hierna was de bestuurster doorgereden. Na enige tijd kreeg de vrouw toch last van haar rug en enkel en stapte naar de politie. De politie verzoekt de automobiliste om contact op te nemen met het bureau van politie in Kampen. 03-008836

---

MISHANDELING

KAMPEN Kwam er omstreeks 20.00 uur een melding dat een vrouw was geslagen in de St.Olafstraat. Ter plaatse bleek dat een 40-jarige man uit Biddinghuizen, om nog onbekende reden, de vrouw op het hoofd had geslagen met een ijzeren staaf. De man was niet meer ter plaatse. Later op de avond is hij in Biddinghuizen aangehouden. Vervolgens is hij overgebracht naar het bureau in Zwolle en daar ingesloten. Hij had de ijzeren staaf bij zich. De vrouw is met een hoofdwond naar ziekenhuis de Weezenlanden in Zwolle gebracht. 03-008825

---

Persberichten politie Hardenberg/Dalfsen/Ommen
Van 22 op 23 januari 2003.
Door : Freek Fridrichs
Pike : Wim Dierkx

BIJNA FRONTALE AANRIJDING, RIJBEWIJS KWIJT

OMMEN- Woensdagmiddag viel het rijgedrag van een 32-jarige bestuurder van een van een bestelbusje uit Groningen op. Hij reed over de N-48, (Lemelerveld-Ommen) in de richting Hoogeveen. Daar haalde hij, over de doorgetrokken middenstreep, twee personenauto's in. Tevens verhoogde hij zijn snelheid naar 120 a 130 km/u. Vervolgens ging hij erg dicht achter een voor hem rijdende vrachtautocombinatie rijden (kleven). Deze truck met oplegger ging vervolgens inhalen en de bestuurder uit Groningen ging 'blind' mee, terwijl tegemoetkomend verkeer duidelijk in zicht was. Door af te remmen en naar rechts uit te wijken, voorkwamen tegemoetkomende autobestuurders een frontale aanrijding met de Groninger. Hij werd staande gehouden. Aan het bureau in Ommen is hij met de video-opnamen van zijn verkeersgedragingen geconfronteerd. Zijn rijbewijs is ingevorderd en PV wordt tegen hem opgemaakt. (03-008729)

---

Politie IJsselland
Dagrapport Pers Salland
van Woensdag22-jan-2003 07:00 uur
tot Donderdag23-jan-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891


---
AUTO-INBRAKEN IN WIJHE

Tussen dinsdagavond en woensdagmorgen werd in diverse auto's in Wijhe ingebroken.

Een 57-jarige man uit Wijhe doet aangifte van diefstal uit zijn personenauto. De auto stond vannacht voor de woning aan de Raalterslag op de oprit geparkeerd. Een radio- CD speler en een attachekoffer inhoudende administratie zijn uit de auto weggenomen.

Een 53-jarige man uit Wijhe doet aangifte van diefstal uit zijn personenauto. De auto stond de afgelopen nacht geparkeerd voor de woning aan de Zuider Koeslag op de oprit. De radio CD speler werd uit de auto werd ontvreemd.

Een aangifte opgenomen van een 48-jarige man. De auto stond voor zijn woning aan de Noorder Koeslag geparkeerd. Uit de auto werden een radio CD speler en een Handsfree set ontvreemd.

Een man uit Wijhe deed aangifte van diefstal uit zijn auto. De afgelopen nacht stond de auto geparkeerd op de oprit voor zijn woning aan de Pimpernel. De radio CD speler was uit de auto weggenomen.

Een aangifte opgenomen van een 28-jarige vrouw uit Wijhe. Uit de auto, die stond geparkeerd aan de Marjolein, werd een radio-CD speler ontvreemd met een waarde van 229.00 Euro.

Een 36-jarige vrouw uit Wijhe doet aangifte van diefstal uit haar auto. De auto stond afgelopen nacht geparkeerd onder carport voor de woning aan de Morgenster. De radio CD speler is uit de auto weggenomen.

Een 30-jarige man uit Wijhe doet aangifte van een poging tot diefstal uit zijn auto. De auto stond afgelopen nacht geparkeerd aan de Zuider Koeslag. Men heeft getracht het portierslot aan de bestuurderszijde te forceren. Men is niet in de auto geweest, voorzover na te gaan.

Een 21-jarige man uit Wijhe doet aangifte van diefstal uit zijn auto. De auto stond afgelopen nacht geparkeerd aan de Morgenster. Een autoradio-cdspeler werd in zijn geheel ontvreemd.

De politie verzoekt eventuele getuigen om contact op te nemen met het bureau van politie in Wijhe, telefoon 0900-8844.

Ook voor plattelandsgemeenten gaat op: NIETS ER IN ... NIETS ER UIT!


---
VERKOOP SOFTDRUGS

RAALTE - Naar aanleiding van informatie over de verkoop van softdrugs werd woensdagmiddag een onderzoek ingesteld in een woning aan de Van de Werfhorstsingel. In de woning werd een kunststof trommel aangetroffen met hierin een hoeveelheid losse wiet en een groot aantal plastic zakjes. Deze werden in beslag genomen. Na weging bleek hier 12,5 gram in te zitten. Een 58-jarige vrouw werd in de woning aangehouden. 02-112995


---
VERKEERSCONTROLE

RAALTE - Woensdagmiddag tussen 13:00 uur en 15:00 uur werd verkeerstoezicht gehouden rondom Raalte. Dit resulteerde in:
2 x overschrijding van de maximum constructie snelheid bromfiets (0,7 + >2,0 kw) 2 x onvoldoende rechts houden

1 x kinbandje helm niet dicht

1 x handmatig in de auto telefoneren



---

POLITIE START WINKELPROJECT IN OLST/WIJHE

OLST/WIJHE - In navolging van andere steden in district Zuid, start de politie van Olst/Wijhe met een winkelproject. Daarin wordt de aangiftemogelijkheid voor winkeliers vereenvoudigd, waardoor de aangiftebereidheid naar verwachting omhoog zal gaan. De plaatselijke politie krijgt dan meer zicht op wat er in de winkels gebeurt, wie de verdachten zijn of welke personen zich verdacht ophouden. M.a.w. de pakkans van de daders wordt aanmerkelijk vergroot.

Jaarlijks wordt er voor forse bedragen uit winkels gestolen. Alle winkeliers worden door de contactpersonen van de politie benaderd en krijgen uitleg over het plan.


---
Einde dagrapport Pers Salland

Politie IJsselland
Dagrapport teams Steenwijkerland/Horst&Waterland
van Woensdag22-jan-2003 07:00 uur
tot Donderdag23-jan-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---

BROMFIETSER GEWOND BIJ AANRIJDING

NIJENSLEEK - Een 16-jarige Steenwijker reed omstreeks 15.15 uur met zijn bromfiets over het fietspad van de Eesveenseweg in de richting Nijensleek. Gekomen ter hoogte van nr. 76 moest hij remmen omdat er een personenauto van links het fietspad opreed. Door dit remmen kwam hij ten val. De automobilist heeft gezien dat de bromfietser ten val kwam doch reed weg via de hoofd rijbaan in de richting van Steenwijk. Door de aanrijding bekwam de bromfietser letsel aan zijn knie. 03-008677

---

AUTOGORDECONTROLE

ZUIDVEEN - Van 10.45 tot 12.30 verkeerscontrole gehouden aan de Zuidveenseweg. Er werden 4 mini pv's uitgeschreven voor niet dragen van gordel. 03-008524

---

AUTO VERNIELD

STEENWIJK - Er werd een aangifte opgenomen van een 32-jarige man uit Steenwijk voor vernieling van een auto. Het feit is gepleegd tussen dinsdagavond en woensdag 07.30 uur. De auto stond geparkeerd op een bedrijfsterrein aan de Dolderweg. De ruit van het rechterachterportier is ingegooid, deuk in portier, er is over het dak heengelopen en de motorkap is beschadigd. Schade komt ongeveer op ¤ 2500,-- 03-008411

---

Persberihten politie Deventer
Van woensdag 22-jan-2003 07:00 uur
tot donderdag 23-jan-2003 06:59 uur
Door Wim Rabelink
Piket 038 - 4963891

---

DIEFSTAL FIETS

DEVENTER Meldde een getuige vannacht (23/1) omstreeks 00.30 uur dat er twee mannen aan het rommelen waren bij fietsen op het Stationsplein. Ter plaatse geen verdachten meer aangetroffen. Op de, Hoge Hondstraat liepen twee knapen die aan het opgegeven signalement voldeden en op een fiets grijze damefiets reden. Beide verdachten, een 19- en 22 -jarige Deventernaar, werden aangehouden en ingesloten. 03-008879

---

VALSE NAAM EN RIJDEN TIJDENS ONTZEGGING

COLMSCHATE Werd op 22 januari omstreeks 18.00 uur een automobiliste gecontroleerd op de Oostriklaan. De 41- jarige vrouw uit Deventer gaf een naam op, maar de collega's hadden argwaan en plozen dit verder uit. Bleek dat ze inderdaad een valse naam had opgegeven en een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Zij krijgt dus nu pv voor het rijden tijdens een ontzegging en voor de opgave van een valse naam.
---