Microsoft kondigt overname van PlaceWare aan

Software, kennis en technologie van PlaceWare op het gebied van web-conferencing sluiten naadloos aan op Microsofts visie voor het verhogen van de productiviteit van 'Information Workers'

Schiphol-Rijk, 23 januari 2003 - Microsoft heeft een acquisitieovereenkomst getekend met het bedrijf PlaceWare, leverancier van diensten voor webconferenties. Met behulp van deze diensten kunnen organisaties real-time, interactieve presentaties geven en vergaderingen houden via Internet. Door het combineren van de oplossingen en technologieën van beide bedrijven krijgen ze de beschikking over innovatieve en gemakkelijk te gebruiken conferencing-oplossingen. Beide partijen verwachten de overname nog dit kwartaal te kunnen afronden. PlaceWare zal dan opgaan in de nieuw op te richten Real Time Collaboration Group binnen de al bestaande Information Worker Product Management Group.

Online conferencing en samenwerking behoren momenteel tot de snelst groeiende vormen van web-services. Het is een natuurlijke ontwikkeling en samensmelting van verschillende technologieën voor onderlinge samenwerking. Vanwege de mogelijkheden tot productiviteitsverhoging en een drastische reductie in reisstijd en -kosten kunnen organisaties hiermee aanzienlijke kostenbesparingen en een hoge return-on-investment realiseren.

Met de nieuwe Real Time Collaboration Group wil Microsoft zijn huidige web-conferencing aanbod voor klanten en partners uitbreiden met complete tools en oplossingen voor online bedrijfscommunicatie. De nieuwe afdeling zal geleid worden door Anoop Gupta. Hij was de afgelopen vijf jaar lid van Microsoft Research en werkte de laatste tijd als technisch adviseur van Bill Gates. Gupta zal in zijn nieuwe functie rapporteren aan Jeff Raikes. De nieuwe groep zal de verschillende initiatieven van Microsoft op het gebied van onderlinge samenwerking bij elkaar brengen om informatiewerkers sneller de tools te verschaffen die zij nodig hebben. PlaceWare zal ook deel gaan uitmaken van deze groep.

Zowel Microsoft als PlaceWare verwachten dat de integratie van de beide organisaties zonder problemen zal verlopen en dat partners en klanten geen gevolgen hiervan ondervinden. Tot de overname is goedgekeurd door de betreffende instanties in de VS en geheel is afgerond, blijft PlaceWare opereren als een zelfstandig bedrijf.

Aangezien PlaceWare een privéonderneming is, worden de voorwaarden van deze overnameovereenkomst niet bekendgemaakt.

Over PlaceWare
PlaceWare is in 1996 opgericht en levert real-time 'carrier-class' multimedia platform- en applicatiediensten voor web-gebaseerde communicatie en samenwerking, zowel binnen organisaties als daarbuiten. Klanten kiezen de oplossingen van PlaceWare vanwege de schaalbare, betrouwbare en beveiligde browserarchitectuur, die gebaseerd is op technologie die ontwikkeld en getest is door Xerox PARC. Het bedrijf biedt een hoog prestatieniveau voor alle vormen van web-gebaseerde communicatie en samenwerking, van grootschalige vergaderingen met duizenden deelnemers, tot kleine teamvergaderingen, presentaties en e-learning sessies. Inmiddels telt PlaceWare ruim 3100 klanten die web-conferencing zien als een natuurlijke en logische ontwikkeling die hen helpt effectiever te concurreren op de wereldwijde markt. PlaceWare helpt organisaties met het hosten van duizenden gelijktijdige web-meetings, met behulp van web-browsers en telefoons. Meer informatie over PlaceWare is te vinden op www.placeware.com.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.



Ingezonden persbericht