Ingezonden persbericht

Persbericht

Nieuwegein, 23 januari 2003

Stellent ondersteunt SAP NetWeaver

Stellent, iin van de toonaangevende leveranciers van content management oplossingen, ondersteunt nu ook SAP's Enterprise Services Architecture (ESA) en SAP NetWeaver, die medio januari werden geontroduceerd. Stellent is partner van SAP en ondersteunt de SAP-technologie al enkele jaren. De Stellent technologie is ondermeer in de mySAP Enterprise Portal geontegreerd door gebruik te maken van SAP iViews.

SAP Enterprise Services Architecture is een blauwdruk voor volledig op webservices gebaseerde bedrijfsapplicaties. Met deze webservices kan informatie uitgewisseld worden tussen verschillende applicaties. NetWeaver is het integratieplatform voor bedrijfsapplicaties, die op webservices gebaseerd zijn. NetWeaver is de basis voor alle SAP-oplossingen en biedt een volledig open infrastructuur, waarvan ook andere, niet-SAP-applicaties gebruik kunnen maken. Door de ondersteuning van SAP NetWeaver krijgen klanten de beschikking over een platform, dat grote flexibiliteit biedt en waarmee ze sneller toegang kunnen krijgen tot alle soorten content en waarmee ze content sneller in belangrijke bedrijfsapplicaties als portals en intranetten kunnen integreren.

"We zijn erg blij met onze SAP-partnership en we verheugen ons erop, samen te werken aan productontwikkeling en promotie", zei Vern Hanzlik, CEO van Stellent. "Met SAP Netweaver kunnen wij alle SAP- en Stellent-klanten de voordelen van contentdriven toepassingen laten zien".

SAP en Stellent hebben samen meerdere, succesvolle implementaties afgerond, waaronder UMB Financial Corp., een Amerikaanse bank, en Ricoh Canada, iin van de grootste aanbieders van kantoorequipment. UMB integreert Stellent met de mySAP Enterprise Portal om het intranet optimaal tot ontwikkeling te brengen. Met het systeem kunnen de meer dan 5.000 medewerkers van UMB snel toegang krijgen tot alle business content in de centrale repository. Zij kunnen die content naar eigen inzicht beheren en er gebruik van maken; bijvoorbeeld voor de publicatie van content op internet. Ricoh Canada maakt gebruik van drag-and-drop faciliteiten om applicaties met behulp van een Stellent iView aan elkaar te koppelen. Zo kan een gebruiker via Ricoh's ERP-systeem een serienummer krijgen en dat in een Stellent iView droppen, waardoor de gebruiker via de portal rechtstreeks toegang heeft tot alle relevante informatie. Ook kunnen gebruikers bijvoorbeeld een controlenummer naar de portal slepen om de status van, en de informatie over een ontvangstbevestiging te controleren.

Noot voor de pers: Meer informatie over Stellent is te vinden op www.stellent.com. U kunt ook contact opnemen met Ilco Nijstad, telefoon 030-6029500 of ilco.nijstad@stellent.com.

Nederlands perscontact: Theo Snijders, Wisse Kommunikatie, telefoon 026-4431523 of theo.snijders@wisse-worldcom.nl

Over Stellent

Stellent, Inc. (www.stellent.com) ontwikkelt enterprise content management oplossingen. Het bedrijf wordt door analisten van Gartner Dataquest, Forrester Research en de Aberdeen Group tot de drie belangrijkste aanbieders van content management systemen ter wereld gerekend. Stellent heeft wereldwijd meer dan 1.500 klanten, waaronder veel bedrijven uit de Top 2000. Tot de klanten behoren ondermeer Merrill Lynch, Agilent Technologies, Target Corp., Cox Communications, Yahoo!, Hewlett-Packard en Ericsson Telecom AB. Het hoofdkantoor van Stellent is gevestigd in Eden Prairie, Minneapolis. Daarnaast zijn er vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Azik.

Met het Stellent content management systeem kunnen organisaties niet alleen snel websites ontwikkelen, maar ook content management oplossingen voor enterprise portals en e-commerce applicaties. Stellent biedt een omvangrijk scala van tools, waarmee content afkomstig van verschillende bronnen en met verschillende formats voor Internet geschikt gemaakt kan worden door de content om te zetten naar de gebruikelijke webformats. Daardoor kan de content eenvoudig beheerd, op Internet gepubliceerd en aangepast worden voor specifieke doelgroepen, apparaten en applicaties. Bovendien kunnen alle typen security systemen in het content management systeem geontegreerd worden en beschikt het over faciliteiten voor personificatie.