Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-01-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 11.45 u) Donderdag, 23 januari 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen / Brunssum; zakkenrollerij
Een 54-jarige vrouw uit Kerkrade heeft afgelopen woensdag, na aankomst met de trein in Heerlen meteen bij de politie aangifte gedaan van diefstal/zakkenrollerij. Bleek dat onbekenden haar beurs uit de tas hadden gestolen. Daarin bevond zich een geldbedrag van honderdveertig Euro en een bankpasje. Het slachtoffer die niet uitsluit dat de diefstal is gepleegd tijdens gedrang bij het instappen in de trein op het NS-station in Breda, heeft het bankpasje na aannkomst in Heerlen meteen laten blokkeren.
Een 60-jarige vrouw uit Brunssum ontdekte afgelopen woensdagmiddag dat onbekenden haar beurs uit de tas hadden gestolen. Daarin bevond zich een geldbedrag van ongeveer negentig Euro. Het slachtoffer die vermoedt dat de beurs ergens in een winkel in het Brunssumse winkelcentrum is gestolen, heeft bij de politie aangifte gedaan.

Simpelveld; gesignaleerd
Bij controle afgelopen woensdagmiddag op de Kapelstraat in Simpelveld van de inzittenden van een auto bleek dat een van die inzittenden, een 36-jarige man met onbekend woon/verblijfadres gesignaleerd stond voor een gevangenisstraf van zon 18 maanden die hij nog diende te ondergaan. Volgens de signalering was de man niet teruggekeerd naar het Huis van Bewaring na een detentie verlof. De man is in afwachting van het ondergaan van de rest-detentie van 18 maanden ingesloten in het politiebureau.

Kerkrade; winkeldiefstal
De politie heeft een 56-jarige man uit het Belgische Sippenaeken bekeurd met een boete van 115 Euro. Personeel van een winkelbedrijf aan de Roda JC Ring in Kerkrade betrapte de Belg afgelopen woensdagmiddag bij diefstal van klein loodgietersmateriaal (knelkoppeling etc.) ter waarde van ongeveer negen Euro. De Belg heeft de boete meteen betaald. De politie bekeurde diezelfde woensdagmiddag ook een 63-jarige man uit Heerlen met een boete van 115 Euro. Personeel van dezelfde winkel aan de Roda JC Ring betrapte de Heerlenaar bij diefstal van wat kleingoed zoals een paar gloeilampen en batterijen. De verdachte kreeg van de betreffende winkel meteen een lokaalverbod voor de winkel uitgereikt.