Katholieke Universiteit Nijmegen

Benoemingen bestuur Stichting Katholieke Universiteit Benoeming drs. J.F.T. Vugts tot bestuurslid
De Bisschoppenconferentie van het Rooms Katholiek Kerkgenootschap in Nederland heeft drs. J.F.T. Vugts met ingang van 1 januari 2003 benoemd tot lid van het bestuur van de Stich-ting Katholieke Universiteit.

Het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit oefent het toezicht uit op het bestuur van de Katholieke Universiteit Nijmegen en op het bestuur van het Universitair Medisch Centrum St Radboud.

De heer Vugts (1942) woont te Nijmegen. Hij studeerde bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg en bekleedde voorheen functies in de dagbladenwereld, laatstelijk tot in 1985 als voorzitter van de directie van de Gelderlander en in de bankwereld, laatstelijk tot in 2000 als voorzitter van de Raad van bestuur van de SNS Reaalgroep. De heer Vugts bekleedt diverse commissariaten o.a. is hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van Alewijnse Holding en van Mercachem en lid van de Raad van Commissarissen van Van Grinsven Drukkers en van Tennet. Hij is lid van de Raad van Advies van Center for Economic Research van de Universiteit van Tilburg.

Benoeming prof. drs. H.A.L. Lockefeer tot vice-voorzitter

Het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit heeft in zijn vergadering op 20 december jl. prof. drs. H.A.L. Lockefeer (1938) benoemd tot vice-voorzitter van het bestuur. Hij maakt deel uit van het bestuur vanaf 1995.
De heer Lockefeer volgt prof. drs. J. Weitenberg op, die het bestuur verlaat wegens beëindiging van de periode waarvoor hij benoembaar is.

De heer Lockefeer studeerde sociaal en economische politiek aan de Universiteit van Tilburg. Hij was vanaf 1965 werkzaam bij de Volkskrant als sociaal economisch redacteur en van 1991 tot 1995 als hoofdredacteur. Momenteel is hij hoogleraar journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen en bekleedt diverse maatschappelijke functies.

Met deze benoemingen is het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit als volgt samengesteld:
Drs. J.L. Brentjens, voorzitter
Prof. drs. H.A.L. Lockefeer, vice-voorzitter
J.J.J. Grobbée
Mw. mr. H.A.G. Splinter-van Kan
Drs. J.F.T. Vugts
Mw. mr. L.F. Wiggers-Rust

23-1-2003