Gemeente Zevenaar

Infopagina week 2, 2003

INHOUD INFO WEEK 2 (6 t/m 12 januari 2003)

VERKIEZINGEN TWEEDE KAMER 22 JANUARI 2003


- woensdag 22 januari 2003 verkiezing Tweede Kamer

- de stembureaus zijn open van 07.30 tot 21.00 uur

- als u zelf niet kunt stemmen, machtig dan een ander

- een schriftelijk verzoek hiertoe kunt u tot en met 8 januari 2003 indienen


- na 8 januari 2003 is volmachtverlening alleen mogelijk binnen hetzelfde stemdistrict, gebruik hiervoor uw
oproepkaart


- zelf stemmen in een ander stemdistrict, zet uw oproepkaart om in een kiezerspas


- schriftelijke verzoeken hiertoe kunt u tot en met 8 januari 2003 indienen


- vanaf 8 januari tot en met 17 januari 2003 kunt u nog een mondeling verzoek indienen, raadpleeg hiervoor
uw oproepkaart


- uiterlijk 3 januari 2003 valt de oproepkaart bij u in de brievenbus

- uiterlijk 15 januari 2003 valt de kandidatenlijst bij u in de brievenbus

Volmacht- en kiezerspasformulieren kunt u aanvragen en indienen bij de afdeling burgerzaken van deze gemeente, telefoonnummer 0316-595258.

VOORBEREIDINGSBESLUIT LOCATIE NOORDEINDE

Met ingang van 9 januari 2003 ligt voor een ieder in het gemeentehuis, bij de balie van de sector Grondgebied, tijdens openingsuren ter inzage het besluit van de raad van de gemeente Zevenaar van 18 december 2002, waarbij wordt verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor de locatie Noordeinde, zoals dat nader is aangegeven op de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte tekening.

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 9 januari 2003.

Op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kan tegen bovengenoemd besluit door belanghebbenden binnen 6 weken na de dag van bekendmaking van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij de gemeenteraad van Zevenaar, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar.

BETUWEROUTE

Op deze plaats vindt u informatie over de aanleg van de Betuweroute in Zevenaar e.o. Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie van de Projectorganisatie Betuweroute, telefoon 0316 58 24 00.

Tussen tunnel en grens er onderdoor of anders overheen

Sinds het weekend van 13 15 december zijn er tussen de spoortunnel in Zevenaar en de Duitse grens geen gelijkvloerse spoorwegovergangen meer in gebruik. In dat weekend zijn de oude spoorovergangen bij de Dijkweg, Babberichseweg, Kloosterpad en Beekseweg definitief afgesloten voor al het verkeer.

Dit betekent dat er niet meer gewacht hoeft te worden voor dichte spoorbomen en dat de verkeersveiligheid op dit stuk toegenomen is. Autoverkeer kan het spoor oversteken via de tuibrug of het nieuwe viaduct in de Beekseweg. Fietsers kunnen er ook voor kiezen om onder het spoor door te gaan bij de Sleeg en de Kwartiersedijk. Daar zijn namelijk twee splinternieuwe fiets- voetgangerstunnels in gebruik genomen. Naar verwachting zal eind januari ook de voetgangersbrug bij het Kloosterpad in gebruik genomen kunnen worden.

Werkzaamheden op kop Zuiderlaan Oud Zevenaarseweg

Op maandag 6 januari 2003 wordt begonnen met herstelwerkzaamheden aan de riolering ter hoogte van de aansluiting van de Zuiderlaan op de Oud Zevenaarseweg. Deze werkzaamheden spelen zich hoofdzakelijk af binnen de grenzen van het bouwterrein van de tunnel. In een periode van vijf weken wordt hard gewerkt aan het herstellen van de riolering (zowel voor vuil water als voor de afvoer van regenwater) en een stuk van de zogenaamde persleiding van het Waterschap. In de laatste week (de eerste volle week in februari) staat de klus met de grootste impact gepland. Dan moet gewerkt worden aan de riolering die onder de Oud Zevenaarseweg ligt. Om dit te kunnen doen zal de weg naar verwachting drie dagen afgesloten moeten worden voor doorgaand verkeer. Zodra hierover de laatste details bekend zijn volgt in deze rubriek meer informatie over dan te treffen verkeersmaatregelen en eventueel in te stellen omleidingroutes

Ten behoeve van de werkzaamheden aan de riolering moet de weg ter hoogte van de bouwketen (kop Zuiderlaan Oud Zevenaarseweg) iets versmald worden. Om redenen van verkeersveiligheid worden verkeerslichten geplaatst op de Zuiderlaan (gezien vanuit de Zuiderlaan, net iets voorbij de aansluiting Panovenweg) en op de Oud Zevenaarseweg (ongeveer ter hoogte van het weggetje naar de Wip Inn). De verkeerslichten zorgen ervoor dat auto s elkaar niet hoeven te passeren op de tijdelijke versmalde deel van de Zuiderlaan en Oud Zevenaarseweg.

Let op: planning van de werkzaamheden onder voorbehoud

In deze tijd moet altijd rekening gehouden worden met de mogelijkheid dat de weersomstandigheden roet in het eten gooien. Mocht namelijk de vorst toeslaan dan kan er niet gewerkt worden en lopen de werkzaamheden uit.

VUILNISWAGEN EERDER BIJ U

In de vorstperiode blijken er minder duobakken aangeboden te worden dan normaal, waardoor de inzamelwagen de route ook sneller aflegt dan gebruikelijk. Het kan dus gebeuren dat in de komende periode de inzamelwagen sneller bij u is dan u gewend bent. Houdt u daar svp rekening mee bij het aanbieden van uw bak. Dit advies geldt ook voor de inzameling tijdens de inhaaldag op 28 december.

INZAMELING KERSTBOMEN

Op woensdag 8, donderdag 9 en vrijdag 10 januari kunt u, op de dag dat in uw wijk de duobakken worden ingezameld, uw kerstbomen (zonder houten of kunststof voet) bij de aanbiedplaats neerzetten. Tot en met zaterdag 11 januari kunt u de boom ook gratis naar het aanbiedstation brengen.
U kunt de boom ook verkleinen en afvoeren via de duobak; de takjes in het groenvak, de stam indien nodig in het restvak.

OUD PAPIER

In Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum

Wijk/Plaats

Inzamelaar

Woensdagavond 8 januari

Heerenmäten

Harmonie Sint Franciscus

Woensdag 8 januari

Schaapsdrift, De Horst, Bloemenkamp, 't Grieth, flats Bergvrede, Meidoornflat/ Hooge Bongert, Het Broek

schutterij Sint Andreas

Donderdagavond 9 januari

Stegeslag/Roodwilligen

CV De Schuumkoppen

Datum

Wijk/Plaats

Inzamelaar

Zaterdag 11 januari

Oud Zevenaar

Harmonie Sint Martinus

Zaterdag 11 januari

Ooij/Zuidspoor

CV De Schuumkoppen

Maandagavond 13 januari

Methen

Scouting Andreas & Cunera

Dinsdagavond 14 januari

Lentemorgen 1/Zonegge 7-14

CV De Griethtreejers

Woensdagavond 15 januari

Babberich

Drumfanfare Sint Jan

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

Ingekomen bouwaanvragen week 52/2002:

- Kleine Matenweg 2, plaatsen erker

- Dorpstraat 44, vernieuwen bedrijfskeuken

- Slenterweg 4a, bouwen van een veldschuur

Ingekomen sloopaanvragen week 51/2002:

- Aerdtseweg 10, slopen gedeelte stal waaronder dak, zijgevel, voorgevel

Ingekomen sloopaanvragen week 52/2002:

- Zonegge 24-03, slopen van de apotheek

De ingekomen aanvragen liggen bij de balie van de sector Grondgebied voor een ieder ter inzage. Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen wel hun zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Hierbij wordt opgemerkt dat een bouwvergunning moet worden verleend als aan de wettelijke eisen wordt voldaan.

BESLUITEN

Verleende bouwvergunningen week 52/2002:

-
Didamseweg 107, veranderen garage/stallen

Toestemming meldingsplichtige bouwwerken week 52/2002:
- Schievestraat 50, plaatsen dakkapel

Algemene Plaatselijke Verordening 2000 Zevenaar:


- De heer Vos namens de LR & PC De Montferlandruiters vergunning voor het organiseren van een
paarden- en ponyconcours op 5 en 6 april 2003, op de locatie stal Bles te Babberich.

- Familie G.J. Staring, Heilige Huisjes 26, ontheffing van het stookverbod voor het verbranden van
snoeihout van hakhoutbosjes op en rondom de Heilige Huisjes 26;


- Vereniging Streekbeheer Rijnstrangen, ontheffing van het stookverbod voor het verbranden van snoeihout
en houtsingels op en rondom de Pannerdesedijk, Ooysedijk, Kamphuizerweg.

Wegenverkeerswet:

- mw. M. Middelkoop, gehandicaptenparkeerplaats op kenteken nabij haar woning aan de Hagendel 27 te
Zevenaar.

Drank- & Horecawet:


- Ross Restaurants, ontheffing voor het schenken van zwakalcoholische dranken tijdens het paarden- en
ponyconcours op 5 en 6 april 2003 te Babberich.

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning/ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.