Gemeente Amsterdam

22 januari 2003 - Johanneke Helmers

Besluiten van het College van Burgemeester en Wethouders, en voorstellen aan de gemeenteraad van dinsdag 21 januari 2003.

* Amsterdam wil informatie uit schaduwboekhouding Bos * Referendum Science Park Amsterdam kan geen gevolgen hebben voor de plannen * Skatepark voor Amsterdamse jongeren (al eerder op 13 januari gepubliceerd)

ANDERE A-BESLUITEN (genomen op basis van stukken en discussies)

Communicatie

Het college heeft ingestemd met zijn brief aan de Raadscommissie Algemene Zaken waarin, naast een beschrijving van het werkbezoek aan Suriname, ook een preadvies op de notities Een resultaatgerichte stedenband Amsterdam en Paramaribo van de raadsleden mevr. W.I. Codrington (PvdA) en mevr. J. Sargentini (GroenLinks) en Ruim baan voor Suriname van het raadslid W.G.H. Paquay (SP) wordt gegeven. Van 6 t/m 13 juni 2002 heeft onder leiding van burgemeester Cohen een werkbezoek aan Suriname plaatsgevonden. Doel van de reis was het tekenen van een samenwerkingovereenkomst met Suriname. De belangrijkste resultaten van het werkbezoek zijn de in de samenwerkingovereenkomst genoemde gebieden waarop met Suriname zal worden samengewerkt: woningbouw en volkshuisvesting, drinkwater en waterbeheer, politie en bevolkingsregister, archief, gezondheidszorg, haven, decentralisatie van bestuur, onderwijs, historisch erfgoed en marktwezen. De notities van mevrouw Codrington c.s. en de heer Paquay sluiten nauw aan bij het doel en de uitkomsten van het werkbezoek. Het college ziet de notitie van mevrouw Codrington als een ondersteuning van zijn beleid. De in de notitie genoemde problematiek van Surinaamse ouderen die tussen Nederland en Suriname pendelen, kan evenwel niet op gemeentelijk niveau worden opgelost, omdat het Rijk verantwoordelijk is voor de regelgeving op dit terrein. Met betrekking tot de notitie van de heer Paquay is het college het eens met de opmerking dat de samenwerking met Suriname goed nieuws is. Het college deelt de opvatting dat de samenwerking zich alleen op versterking van lokaal bestuur richt niet. Hoewel dit een belangrijk uitgangspunt van het internationaal beleid is, tonen projecten in de kustvlakte en het binnenland, en de samenwerking op het gebied van decentralisatie, woningbouw en gezondheidszorg een bredere uitwerking op de bevolking zelf aan. Het voorstel om de helft van de kosten die door de diensten worden gemaakt door de centrale stad te laten financieren, raadt het college af. De brief en het preadvies zullen ter kennisneming naar de leden van de raadscommissie worden gestuurd.

Economische Zaken

Het college heeft ingestemd met het verdelingsvoorstel voor publiektrekkende evenementen in 2003. Hierin wordt voorgesteld om aan de nieuwe initiatieven Amsterdam Architectuur en de Wintertentoonstelling 2003/2004 in de Nieuwe Kerk een bijdrage te verlenen van EUR 40.000 resp. EUR 35.000. In een eerder stadium heeft het college toegezegd om de steun aan de jaarlijks terugkerende evenementen Sail 2005 (EUR 145.000), het Grachtenfestival (EUR 85.000), het Bloemencorso (EUR 11.500) en Amsterdam Arts&Winter Adventure (EUR 28.000) te continueren.

Sociale Zaken

Het college neemt kennis van de voortgangsrapportage november 2002 van het Plan van Aanpak van de Sociale Dienst Amsterdam (SDA). Uit het rapport blijkt dat het Plan van Aanpak conform de planning, de afgesproken kwaliteitsnormen en binnen de gestelde budgetten verloopt. Aanvullende aandacht is geboden voor de voortgang van de projecten Product- en Procesoptimalisatie, Planning & Control Cyclus, Oprichting van de afdeling Handhaving en Belastingsignalen. In de besluitvorming over het Plan van Aanpak is afgesproken dat de directie SDA maandelijks een korte rapportage ter kennisneming aan het college voorlegt.

Gemeentewaterleidingen

Het college heeft ingestemd met het Strategisch Meerjarenperspectief 2003-2006 van Gemeentewaterleidingen Amsterdam (GWA) en heeft kennis genomen van het Financieel Meerjarenperspectief 2003-2006. GWA zal zich in deze periode, naast drinkwaterlevering in de gemeente Amsterdam en de omliggende gemeenten, richten op het aanbieden van andere watergerelateerde diensten. Voorwaarde is dat deze zogenaamde plus diensten een duidelijke bijdrage kunnen leveren aan het vergroten van de eigen drinkwaterafzet. Het Strategisch Meerjarenperspectief 2003-2006 richt zich verder op het efficiënter laten werken van de organisatie met klantgerichtheid als basis. Behandeling in de raadscommissie is op 19 februari.

Ruimtelijke Ordening

Het college legt het ontwerpbestemmingsplan Stationseiland ter visie. Het Stationseiland is een beschermd stadsgezicht. Het bestemmingsplan houdt hier rekening mee. Aan de noordzijde van het Stationseiland wordt de grens gevormd door de vaarweg in het IJ, de zuidelijke grens is het midden van het water van het Open Havenfront en het midden van de Oostertoegang en de Westertoegang vormen de oostelijke en westelijke grens. De bruggen van de IJzijde zijn hierin meegenomen. In het bestemmingsplan is ook het Stedelijk Programma van Eisen voor het Stationseiland opgenomen. Het stationsareaal met de projecten zoals het realiseren van een fietspassage, de bouw van een fietsenstalling, de uitbreiding van het IBIS-hotel en de renovatie van het Postzakkengebouw zijn in het ontwerpbestemmingsplan opgenomen.

Volkshuisvesting

Het college heeft kennis genomen van het Werkprogramma 2003 voor de ruimtelijke vernieuwing van de Bijlmermeer. In het werkprogramma staat de planning voor de resterende vernieuwingsprojecten in de Bijlmermeer. Met name de plan- en uitvoeringswerkzaamheden van de gebieden Ganzenhoef, Amsterdamse Poort en Kraaiennest worden in het werkprogramma uitgewerkt. Daarnaast is er een indicatie van de meerjarenplanning vernieuwing Bijlmermeer opgenomen. Het werkprogramma is eerder door het stadsdeel Zuidoost vastgesteld.

In het kader van Broedplaats Amsterdam is de groep Marci Panis als eerste geselecteerd als gebruiker van het pand Marcusstraat 52. Het college stemt er mee in dat de groep uitgenodigd wordt om samen met de projectgroep Broedplaats Amsterdam een uitvoeringsplan te maken om het pand in 2003 in gebruik te kunnen nemen. Met dit project is voor het eerst ervaring opgedaan met de methode van open inschrijving. Het college stemt in met het principe nieuwe panden via open inschrijving toe te wijzen. Zij stemt ook in met het verzoek aan de Commissie van Advies Broedplaats Amsterdam om in de toekomst expliciet over alle ingediende plannen te rapporteren en die van een beoordeling te voorzien. In reactie op het raadsadres van een andere inschrijver, Stichting Splendor, geeft het college aan dat zij vertrouwen heeft in de Commissie van Advies Broedplaats Amsterdam en dat zij het wenselijk vindt dat bij de selectie van kunstenaars die overheidssteun gaan krijgen de politiek op afstand staat. Behandeling in de raadscommissie is op 29 januari.

Verkeer, Vervoer en Infrastructuur

Het college heeft kennis genomen van de rapportage IJsei over het 3e kwartaal 2002. Hierin worden als belangrijkste punten en ontwikkelingen o.a. het opstarten van de besteksfase van een aantal projectonderdelen, de Definitief Ontwerp-fase voor de overkapping en de voorbereiding van de bouwaanvraag voor het project IJsei behandeld. De rapportage wordt ter kennisneming naar de leden van de raadscommissie gestuurd voor de vergadering van 12 februari.

B-besluiten

(routinematig; geen stukken)

Algemene Zaken

Besluit over benoeming.

Personeel en Organisatie

Besluit over (her)indeling functie diverse directeuren en hoofden.

Juridische Zaken

Besluit tot voeren verweer in beroepsprocedure.

Advies naar aanleiding van bezwaarschriften.

Inkoop

Besluit over vaststelling gunning Europese aanbesteding.

Sociale Zaken

Beschikking op bezwaarschrift.

Werkgelegenheid

Besluit over overheveling WIW-werkfonds.

Besluit over subsidieaanvraag 2003.

Openbare Ruimte en Groen

Besluit over overdracht en benoeming.

Besluit over kredietoverheveling.

Besluit over toekenning incidentele subsidie.

Ruimtelijke Ordening

Besluit over positieve advisering aan Gedeputeerde Staten.

Cultuur

Besluit over instellen vordering. © Gemeente Amsterdam Disclaimer

Op deze pagina Persberichten Communicatie Economische Zaken Sociale Zaken Gemeentewaterleidingen Ruimtelijke Ordening Volkshuisvesting Verkeer, Vervoer en Infrastructuur B-besluiten

Mail dit artikel Mail dit artikel Print deze pagina Print deze pagina Terug naar boven Terug naar boven

Zoek __________ Zoek

Nieuws
Vrije tijd & toerisme
Verkeer & vervoer
Ondernemen
Wonen
Werk & inkomen
Onderwijs
Zorg & welzijn
Stad in beeld
Gemeente
Gemeenteloket Gemeenteloket
Stadsplattegrond Stadsplattegrond
Adressengids Adressengids
Sitemap Sitemap
Contact Contact
English site English site
Gastenboek Gastenboek

Nieuws
Overzicht

Vrije tijd & toerisme
Overzicht
Eten & drinken
Overnachten
Uitgaan
Musea
Uitleen
Sport
Architectuur & monumenten

Verkeer & vervoer
Overzicht
Fiets
Auto
Openbaar vervoer

Ondernemen
Overzicht

Wonen
Overzicht
Bouwen
Kopen
Huren
Groen & milieu

Werk & inkomen
Overzicht

Onderwijs
Overzicht
Kinderopvang
Basisonderwijs
Voortgezet onderwijs
Hoger onderwijs

Zorg & welzijn
Overzicht
Kinderen
Jongeren
Ouderen
Gezondheidszorg
Geestelijke gezondheidszorg

Stad in beeld
Overzicht
Geschiedenis
Foto's & webcams
Werkstukken

Gemeente
Overzicht
Gemeentenieuws
Het bestuur
Volg het beleid
Stadsdelen
Documenten
Diensten & bedrijven
Vergaderingen
Vacatures bij de gemeente

Homepage Nieuws : Nieuws uit B&W van 22 januari 2 ... Open menu