Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, donderdag 23 januari 2003

Brand in woning, politie gaat uit van kortsluiting

BREDA: Gisteravond heeft op de eerste verdieping van een woning aan de Zandbergweg brand gewoed. Er raakte niemand gewond. De oorzaak is vermoedelijk kortsluiting.

Gisteravond is omstreeks 21.15 uur door buurtbewoners ontdekt dat er op de eerste verdieping, op de babykamer, van een tussenwoning aan de Zandbergweg brand woedde. De Bredase brandweer die met een ladderwagen en een bluswagen ter plaatse kwam, had de brand snel onder controle. Er was niemand thuis. Het betreft een woning met één verdieping en een plat dak. Bij de brand is niemand gewond geraakt. Wel is er sprake van rook- en brandschade. De vermoedelijke oorzaak is kortsluiting in een luchtbevochtingsapparaat op de babykamer. De twee buren hebben ook rookschade.

Beroving

BREDA: Een 79-jarige vrouw uit Breda is gistermiddag op de Cypresstraat door een nog onbekende man beroofd van haar portemonnee. Het slachtoffer liep met haar rollator naar het winkelcentrum. In het mandje van haar hulpmiddel lag haar tas met haar portemonnee. Plotseling greep een man de tas en reed weg op een fiets. Volgens de bejaarde vrouw was de dader in het zwart gekleed.

Inbraken in bedrijven

BAARLE-NASSAU: Gisteravond is ingebroken in een apotheek aan de Nieuwstraat. Men heeft een ruit naast de ingang ingegooid met een stoeptegel. Na binnenkomst heeft men twee kassalades met een totaal geldbedrag van enkele honderden euro`s gestolen.

BREDA: Vannacht is ingebroken in een bedrijfspand aan de Belcrumweg. De inbraak werd omstreeks 05.20 uur ontdekt. Met een stoeptegel werd een ruit ingegooid. Uit het pand is een systeemkast gestolen. Ook is vannacht voor de derde keer in één week in een bedrijf aan het Spinveld ingebroken. Men had met klinkers een ruit ingegooid. De politie heeft met de diensthond nog een onderzoek in het pand verricht, de daders waren echter al gevlogen. Er zijn enkele flatscreens gestolen.

Bron: Willem van Hooijdonk