Gemeente Zevenaar

Aanvullende informatie vangnetregeling huursubsidie

De afhandeling van de eerste aanvragen voor reguliere huursubsidie heeft vertraging ondervonden bij het ministerie van VROM. Daardoor kan een probleem ontstaan bij aanvragers die een afwijzing hebben ontvangen op grond van een te hoog inkomen in het peiljaar. Maar op grond van hun huidige inkomen zouden sommige aanvragers echter wel recht kunnen hebben op een bijdrage vangnetregeling.

Voor aanvragers van een bijdrage op grond van de vangnetregeling geldt namelijk een wettelijke indieningstermijn van drie maanden. Wanneer hierboven genoemde aanvragers alsnog na het verstrijken van de indieningstermijn een aanvraag vangnetregeling indienen, kunnen zij enkele maanden bijdrage mislopen. Dit is niet verwijtbaar.

Het ministerie heeft dan ook besloten om de eerste aanvragers die na 1 oktober 2002 een huursubsidieschikking hebben ontvangen en alsnog een aanvraag op grond van de vangnetregeling indienen, overschrijding van de wettelijke indieningstermijn toe te staan. Er kan dan met terugwerkende kracht een bijzondere bijdrage worden toegekend.