Aladdin: Sterke toename beveiligingsbudgetten voor 2003

Onderzoek bevestigt toename vraag naar netwerk- en internetbeveiliging

IJsselstein, 23 januari 2003 - Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), leverancier van beveiligingsoplossingen voor software en internetcontent, heeft tijdens de Microsoft Exchange Conference (MEC), in november 2002, een enquête gehouden onder 500 IT-professionals. Aladdin heeft hiermee een aantal trends op het gebied van beveiliging in kaart gebracht. Zo blijkt onder andere dat 67% van de ondervraagden het budget voor IT-beveiliging voor 2003 heeft verhoogd.

Grootste uitdagingen
Nieuwe virussen, ongeautoriseerde toegang tot netwerken en het implementeren van security policies werden als belangrijkste aandachtspunten aangewezen voor 2003. Daarnaast gaf 70% van de ondervraagden aan de toename van spam als een groot probleem te ervaren. Een ruime meerderheid van de respondenten evalueert dan ook anti-spam-oplossingen.

Alhoewel 95% van de ondervraagden een antivirus-oplossing hebben geïmplementeerd, geeft bijna de helft van de geïnterviewden aan op dit moment andere antivirus-oplossingen te evalueren om het beveiligingsniveau te verhogen.

Het volledige onderzoek is beschikbaar gesteld op de website van Aladdin via http://www.ealaddin.com/forms/mec/form.asp. Het onderzoek en de bijbehorende afbeeldingen zijn ook op te vragen via aladdin@whizpr.nl.

Aladdin
Aladdin Knowledge Sytems (NASDAQ: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël) houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en distributie van digitale content; van applicatiesoftware tot internetgebruik en -toegang. Aladdin's klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het internet bieden inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdin's website: www.eAladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.