Heleen Dupuis nieuwe voorzitter SOS-Kinderdorpen

Amsterdam, 23 januari 2003- De internationale kinderhulporganisatie SOS-Kinderdorpen installeert vandaag mevrouw prof.dr. Heleen Dupuis als voorzitter van het bestuur. Mevrouw Dupuis volgt in deze functie de heer Marlof Strumphler op, die zijn voorzittershamer na tien jaar neerlegt. Dupuis is lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal en ging onlangs met vervroegd pensioen als hoogleraar medische ethiek aan de Universiteit Leiden. Haar vrijgekomen tijd zal zij wijden aan SOS-Kinderdorpen, waarvan zij al sinds 1994 vice-voorzitter was.

SOS-Kinderdorpen vangt wereldwijd weeskinderen en verlaten kinderen op, iets wat Dupuis omschrijft als 'een morele verplichting van iedereen'. "Het beste wat je voor de toekomst van een menselijke wereld kunt doen, is je bekommeren om kinderen zonder ouders. Het is hartverscheurend om je te realiseren hoeveel kinderen zonder een warm thuis opgroeien," aldus mevrouw Dupuis. SOS-Kinderdorpen geeft deze kinderen een blijvend liefdevol thuis en een nieuwe toekomst in hun eigen land. Er zijn steeds meer opvangmogelijkheden nodig en daarom worden elk jaar nieuwe dorpen gebouwd over de hele wereld. "Nog te weinig mensen weten wat een goed werk onze organisatie doet. Ik ben bijzonder trots op onze constructieve werkwijze en wil dan ook als voorzitter van het bestuur zo veel mogelijk gelegenheden aangrijpen om de mensen hierover te informeren. Het kantoor in Amsterdam werkt hard aan het vergroten van de naamsbekendheid en de inkomsten. In 2010 verwachten wij 20 miljoen euro aan inkomsten te werven. Dit is een verdubbeling van ons huidige inkomen."

Beelmateriaal bij dit bericht Ingezonden persbericht

nieuwe voorzitter mw prof.dr. Heleen Dupuis, evenals een gezamenlijke foto van de scheidend en de nieuwe voorzitter van SOS-Kinderdorpen. Ook het logo van de organisatie kunt u hier downloaden. Selecteer u daarvoor in de scroll-bar bovenin uw scherm eerst de soort informatie (kies: beeld) en daarna de organisatie (kies: SOS-Kinderdorpen).

Over SOS-Kinderdorpen
SOS-Kinderdorpen is een niet-overheidsgebonden particuliere kinderhulporganisatie, die zich al meer dan 50 jaar wereldwijd inzet voor de opvang van weeskinderen en verlaten kinderen, ongeacht hun nationaliteit, geloof of huidskleur. SOS-Kinderdorpen geeft deze kinderen een blijvend liefdevol thuis en een nieuwe toekomst in hun eigen land. De organisatie is met ruim 430 SOS-Kinderdorpen actief in 131 landen, verspreid over alle werelddelen. SOS-Kinderdorpen geeft deze kinderen opnieuw een moeder, broertjes en zusjes, een huis en een dorp. Want ieder kind verdient een thuis.