Ingezonden persbericht


23.01.2003 / nl

Nieuw record voor de austrian airlines groep

Meer dan 8.8 miljoen passagiers vervoerd in 2002

De Austrian Airlines Groep - Austrian Airlines, Lauda Air en Tyrolean Airways - heeft in 2002 een nieuw record gevestigd. In een jaar dat wereldwijd wordt gerekend tot één van de moeilijkste periodes ooit voor de luchtvaartsector, vervoerde de groep namelijk meer dan 8.8 miljoen passagiers. Dankzij een optimalisatie van het routenetwerk, een hoge kwaliteitsniveau, innovatieve marketing en een nieuw tariefsysteem werd het resultaat van 2001 met 3,3% overtroffen.

Het leeuwendeel van de passagiers (7,26 miljoen) werd vervoerd met lijnvluchten, een stijging van 1,2% ten opzichte van het jaar ervoor. Dat betekent ook dat de Austrian Airlines Groep er in is geslaagd een groter marktaandeel te verwerven, ondanks een verminderde vraag en een toegenomen aanbod van budgetmaatschappijen. Directievoorzitter Vagn Soerensen zei in een toelichting op het resultaat dat het bedrijf heeft laten zien uiterst succesvol te kunnen opereren en nieuw marktpotentieel aan te boren op basis van een businessmodel als lijndienstmaatschappij.

Austrian Airlines vliegt dagelijks tot vier keer vanaf Amsterdam naar Wenen. Vanaf de efficiënte overstapluchthaven Wenen worden frequente internationale verbindingen onderhouden. Zo vliegt Austrian Airlines naar meer dan dertig bestemmingen in Oost-Europa. Bovendien wordt, onder andere, gevlogen naar Australië, Japan en China.