Gemeente Alphen-Chaam


Nieuwsberichten

23-01-2003
Landelijke trend zet lokaal door

De gemeente Alphen-Chaam heeft zich gisteren bij de Tweede-Kamerverkiezingen niet onderscheiden van de landelijke trend.

Erkenning

Tevreden geluiden waren gisteravond te beluisteren in het CDA-kamp. Ton Braspenning, fractievoorzitter van het CDA in de gemeente Alphen-Chaam, ziet in de uitslag een erkenning 'dat het 't CDA ook in Alphen-Chaam voor de wind gaat'. Sinds 1998 is het percentage CDA-stemmers gestegen van 31,1 naar 43,5 in 2002 tot nu 42,2. "Ik kan me niet herinneren dat het CDA ooit zoveel stemmen heeft gehaald, maar daarvoor ben ik misschien te jong. Het zullen er in het verdere verleden ongetwijfeld wel eens meer zijn geweest. Maar misschien dat deze uitslag op sommige lokale partijen een psychologisch effect heeft, namelijk dat het CDA een partij is waarmee rekening dient te worden gehouden."
Braspenning ziet in de stijging van het aantal stemmen voor de PvdA ook een voorbode van de mogelijke oprichting van een lokale PvdA-afdeling. "Niet dat ik daar nou echt op zit te wachten. Want in een kleine gemeente als Alphen-Chaam zijn vijf partijen meer dan genoeg. Met een verdere opsplitsing zal het besturen van de gemeente er niet makkelijker op worden."